Багато років тому повінції Китаю жорстоко воювали між собою. В ті часи царство Шу очолював полководець Чуко Лан.

Лан вирішив розмістити свою армію у далекому поселенні, а сам оселився в невеликому містечку поблизу. Несподівано вартові принесли тривожну звістку: сили противника почали наступ. До місця дислокації полководця підкралося величезне військо (150 тисяч вояків) на чолі з Симом Ю.

В армії Лана було від сили чоловік сто, що прирівнювало його шанси до нуля. Навіть це не злякало мудрого полководця. Він наказав своїм воїнам опустити прапори і гарненько заховатись. Сам Лан одягнув костюм ченця, відкрив ворота у місто та влаштувався на вході в поселення. Владика розкурив пахощі, завів пісню і почав грати на лютні.

150-тисячна армія підходила все ближче і ближче, на чолі війська впевнено крокував Сим Ю. Він упізнав Чуко з першого погляду, але вирішив нічого не робити. Його солдати були готові кинутися на полководця і взяти поселення в будь-яку хвилину, але Сим чомусь наказав війську відступити.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

У чому справа?

Чуко Лана називали сплячим драконом. Його військові ходи завжди були вкрай непередбачувані, чим, власне, він і прославився. Одного разу до нього прийшов чоловік з армії ворога, який назвався перебіжчиком. Чуко відразу ж зрозумів, що це пастка, і не піддався на хитрість ворогів, наказавши стратити шпигуна. В останню секунду мудрий полководець зупинив страту. Він запропонував людині в кроці від смерті угоду.

Згідно з умовами угоди, врятований повинен був стати агентом Лана і передавати йому всі плани ворога.

Коли Сим побачив Чуко він запідозрив недобре. Він бився з ним не раз, тому і не наважився наступати, повівши свою армію подалі від непередбачуваного ворога.

Нагадаємо які залишили відбитки на нас давні предки.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", ці самураї створили Японію такою, яка вона є.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про трагічної загадки сім'ї Бомонт, які досі мучають світ.