Американка Лінн Кокс 7 серпня 1987 року зробила неймовірне. Дівчина стала першою у світі людиною, якій вдалося вплав дістатися з США до Росії.

Лінн Кокс - американська спортсменка, відома плавчиха на довгі дистанції. 7 серпня 1987 року дівчина пропливла 4160 метрів Берингової протоки від американського острова Малий Діомід в штаті Аляска до російського острова Великий Діомід. В цілому вона провела в 6-градусній воді 2 години 6 хвилин.

Лінн Кокс

Цей заплив став справжньою світовою сенсацією. Вперше людина змогла дістатися із США до Росії вплав. Подія стала найбільш значущою в кар'єрі Кокс, хоча і до цього 30-річна екстремалка встигла поставити кілька дивовижних рекордів.

1972 році дівчина перепливла Ла-Манш за 9 годин 57 хвилин. Через рік вона поліпшила показник на 21 хвилину.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

1975 році стала першою в світі жінкою, яка підкорила протоку Кука, що розділяє острова Нової Зеландії.

1976 році перепливла Магелланову протоку.

1978 році - обігнула переповнений акулами мис Доброї Надії.

Лінн Кокс стала і першою в світі, хто проплив у студеній воді Байкалу за 4 години 18 хвилин близько 18 км. Ця унікальна подія потрапила в Книгу рекордів Гіннесса.

Нагадаємо, що з нагоди майбутньої Олімпіади в Ріо-де-Жанейро, яка стартує 5 серпня, на озері Серпентайн в лондонському Гайд-парку з'явилася гігантська скульптура британської плавчині та олімпійської чемпіонки 27-річної Ребеки Едлінгтон.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", українська плавчиха Дарина Зевіна стала рекордсменкою Кубка світу. Про це повідомляє Національний олімпійський комітет (НОК) на своїй сторінці в мережі Facebook.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в Італії відома українська плавчиня Яна Клочкова отримала престижну міжнародну спортивну премію "Чесна гра" від представників Організації Об'єднаних Націй.