Ця тема тривалий час замовчувалася. Виявляється, в десяти концентраційних таборах СС містило публічні будинки і примушувало жінок-ув'язнених займатися в них сексом. Але були серед жінок і добровольці, адже це часто рятувало від неминучої загибелі. Історик Роберт Зоммер вперше відкриває темні сторінки історії.

"Між 1942 і 1945 роками нацисти організували всього десять "Спеціальних установ" у Бухенвальді, Дахау, Заксенхаузені і навіть в Аушвіці. Всього в них було примушено до роботи близько 200 жінок, - каже Зоммер. - Публічні будинки для ув'язнених були організовані в якості заохочення за хорошу роботу за вказівкою тодішнього рейхсфюрера СС Гіммлера. За сприяння промисловців він ввів в концтаборах преміальну систему, яка заохочувала зразкову роботу ув'язнених полегшенням утримання, додатковим пайком, грошовими преміями, тютюном і, звичайно ж, відвідування борделя".

При цьому потрібно знати, що нацистський режим Третього Рейху не забороняв проституцію і не боровся з нею. Навпаки, з початком Другої Світової війни проституція в Рейху була взята під особливий контроль. Половину Європи покривала мережа борделів, контрольованих нацистською державою. Публічні будинки для військових, цивільних, борделі для насильно вивезених робітників і, нарешті, для в'язнів концтаборів.

Як розповів історик, СС відбирало жінок в жіночих концтаборах Равенсбрюк або Аушвіц-Біркенау, потім 10 днів їх відгодовували в лікарняному відділенні і відправляли в чоловічі табори. Більшість "дівчаток" були корінними німкенями віком 17-35 років, але серед них зустрічалися також польки, українки, білоруски. Багато з них були заарештовані за антисоціальну поведінку і носили в таборі знак "чорний кут", який навышувався за ухилення від робочої повинності. СС мобілізувало і заарештованих повій, які займалися організацією роботи публічних будинків.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Як і все життя в таборі, робота борделя жорстко контролювалася СС, приватного життя не існувало. "Спеціальна установа" в концтаборі Бухенвальд була відкрита з 19 до 22 годин щовечора, двері кімнат були обладнані "очками", коридори патрулювалися есесівцями, - говорить Зоммер. - Кожен ув'язнений повинен був спочатку подати прохання на відвідування борделя, а потім він міг купити за 2 рейхсмарки вхідний квиток. Для порівняння, 20 сигарет в їдальні коштували 3 марки. Євреям вхід в бордель був суворо заборонений. Розвідний вигукував номер в'язня і номер кімнати, яку він повинен був зайняти. Ув'язненому дозволялося перебувати в кімнаті не більше 15 хвилин, при "цьому" була дозволена тільки "поза місіонера".

СС боялося поширення венеричних хвороб в таборі, тому жінок регулярно перевіряли на трипер і сифіліс. Про запобігання вагітності жінки дбали самі - презервативів просто не було. Однак вагітніли вони рідко. Більшість так званих "асоціальних" жінок стерилізували ще перед направленням до табору, інші були нездатні до дітородіння через погані умови табірного життя. При рідкісних випадках вагітності жінок замінювали; вагітних висилали назад у жіночі табори, де і проводився аборт. Часто вагітність в таборі прирівнювалася до смертної кари, проте не збереглося жодних документів про страти вагітних.

За інформацією вченого, доходи від табірних борделів надходили на рахунки СС. Але табірна проституція старанно замовчувалася всі ці роки. Це була особливо жорстока форма прояву нацистської влади: в табірних борделях СС намагалося зробити ув'язнених своїми спільниками. Тому дана тема навіть не піднімається в спогадах в'язнів і замовчується союзом колишніх ув'язнених концтаборів. Багато жінок мовчали з сорому. Особливо трагічно те, що жодна з секс-рабинь не отримала відшкодування збитку.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про інтимні традиції давньої Індії, про які мало хто знає.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв про моторошну практику англійців, що вражає до глибини душі.

Також портал "Знай.uа" писав про секрети любові неперевершеної маркізи де Помпадур.