Ім'я цієї прекрасної дівчини збереглося в історії завдяки її надзвичайній здібності виживати в найстрашніших катастрофах.

Нещастя ходили по п'ятах за Вайолетт Джессоп з самого дитинства, але якимось дивом їй вдавалося знайти вихід з найскладніших ситуацій. Так лікарі передрікали смерть Вайолетт ще в ранньому дитинстві.

Маленька дівчинка була важко хвора на туберкульоз, від якого в той час помирало майже 90% населення планети. Але вона не тільки вижила, але й повністю вилікувалася від страшної хвороби.

Потім почалися проблеми в шкільні роки. Вона не змогла довчиться, через смерть батька і хворобу матері змушена була зайнятися пошуком роботи. Войолетт пішла по стопах матері, – влаштувалася стюардесою на суднах компанії "White Star Line", що здійснювала трансатлантичні рейси.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Вайолетт Констанс Джессоп довелося працювати на трьох найвідоміших океанських лайнерах – "Олімпіку", "Титаніку" і "Британику". Всі три зазнали краху, але Вайолет залишилася жива.

У 1910 р. 23-річна Вайолетт опинилася на величезному лайнері "Олімпік" – першому з трьох суден такого класу компанії "White Star Line". Через рік громіздкий "Олімпік" в результаті невдалого маневрування зіткнувся з крейсером "Хоук". 14-метрова пробоїна була вище ватерлінії, і судно залишилося на плаву. Цей рйс обійшовся без людських жертв.

Вайолетт продовжувала працювати на "Олімпіку" після того, як його відремонтували. Але після їй запропонували перейти на новий лайнер. Так Вайолетт вирушила в перший і останній рейс на "Титаніку".

Про наслідки цієї катастрофи знає весь світ – з 2224-х осіб врятуватися вдалося лише 711. В їх числі була і Вайолетт, якій дісталося місце в шлюпці №16. Коли вона сідала в шлюпку, якийсь чоловік попросив її подбати про його дитину. З малюком на руках дівчина піднялася на борт "Карпатії", яка першою прибула на місце аварії.

Під час Першої світової війни Вайолетт працювала медсестрою британського Червоного Хреста. Вона вирушила в рейс на борту госпітального судна "Британік" – останнього і найбільшого з трьох океанських лайнерів.

У листопаді 1916 р. судно підірвалося на міні, під час евакуації дві шлюпки затягнуло під працюючи гвинти корабля, який тоне. В одній з них перебувала Вайолетт, яка знову дивом вціліла.

Вайолетт вдалося прожити довге життя. У віці 83 років вона померла від серцевої недостатності. 42 роки вона пропрацювала на пасажирських лайнерах, зробила 2 навколосвітні подорожі.

Нагадаємо, історію самого геніального фальшивомонетника СРСР.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Жермена де Сталь увійшла в історію завдяки своєму жорсткому протистоянню з Наполеоном. Ми розповіли, що відомо про головний боль Наполеона.

Також "Знай.uа" писав, про неймовірну історію китайця, поодинці розбив 150-тисячне військо.