Під час масштабних розкопок у середньовічній фортеці на території сучасного міста Велико-Тирново археологи з Болгарії виявили унікальні руїни раніше невідомої церкви з добре збереженими фресками.

Одна з них була з зображенням Ісуса Христа. Про це повідомили в Archaeology in Bulgaria.

Так відомо, що знайдена фреска, на якій зображений Христос, датована XIII століттям і відноситься до періоду Другого Болгарського царства, столицею якого був Тирновград. Як відзначають дослідники, церква дійсно унікальна, так як має багатий розпис стін.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

У статті вказано, що дуже добре збереглися фрески з монументальними зображеннями трьох людей з німбами навколо голови. Одна з них зображає Ісуса Христа в іконографії Пантократора, тобто Вседержителя.
До всього іншого, церква примикає до західної стіни цитаделі і сусідить з вежею.

На думку археологів, знайдені фрески значно перевершують за якістю і художньої цінності ті, які були знайдені в інших церквах фортеці. Артефакти продовжать вивчати.

Варто відзначити, у Туреччині знайшли старовинну Біблію, написану не менше тисячі п'ятисот років тому.

Коли про артефакти стало відомо на весь світ, книга викликала непідробне занепокоєння у Ватикану. Справа в тому, що в цій Біблії міститься Євангеліє від Варнави – апокриф, який написав християнський святий, і апостол від сімдесяти.

Варнава був одним з учнів Христа. Він подорожував з апостолом Павлом і написав кілька суперечливих творів, які розповідають про життя Ісуса.

Примітно, що цю книгу знайшли в Туреччині ще на початку тисячоліття, однак до цього часу світова громадськість про неї не знала. Існування Біблії з незрозумілих причин тримали в таємниці цілих шістнадцять років.

Нагадаємо, археологи давно шукали, і все ж знайшли. Місце, де Ісус Христос перетворював воду на вино, знайшли в ході розкопок в Нижній Галілеї, де в Рейні розташований кар'єр, який давно цікавив фахівців.

Як повідомляв портал "Знай.uа", під час розкопок архіепіскопского замку Сьоборг на острові Элленхольм на півдні Швеції археологи знайшли венеціанський золотий дукат XIV століття. Про це повідомляє прес-центр музею Блекінге.

Також "Знай.uа" писав, міжнародна група вчених зробила сенсаційне відкриття, яке може розкрити таємниці біблійної легенди. Дослідники стверджують, що в Туреччині на вершині гори Арарат збереглися уламки Ноєвого ковчега.