Дивлячись на фотографії здається, що цей острів справжній загублений рай, але немає нічого більш далекого від реальності. Тропічний рай Кеймада-Гранді лише приманка для занадто довірливих мандрівників.

Протриматися живим тут не вдавалося нікому більше двох годин. Острів офіційно вважається найнебезпечнішим на планеті островом. Кеймада-Гранді заборонений для відвідування і вже довгий час тут не буває нікого.

А все тому, що він буквально одержимий зміями, які належать до одного з найбільш отруйних видів у світі. Їх отрута в п'ять разів сильніше будь-якої іншої зміїної отрути і навіть здатна розчиняти людську плоть.

Зелені джунглі Кеймада-Гранді ніби призначені для чудового готелю. Піщані пляжі, дикі узбережжя — краса. Але єдиними господарями острова вже не одне століття є отруйні змії. Найотруйніші в світі!

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У деяких частинах острова щільність змій на 1 кв. м дуже висока. Зазвичай оповіді трохи перебільшують або прикрашають факти, однак у цьому випадку реальність практично співпадає з описом.

На прибережних скелях можна спостерігати і цілі клубки змій, яких чудово видно з човна. Серед великої кількості змій на острові в основному переважає острівний ботропс, друга назва острівна жарарака. Острів Кеймада-Гранді – єдине місце, де вони водяться, тому держава ретельно захищає цих плазунів.

Найпопулярніша легенда свідчить, що 11 тисяч років тому, коли піднявся рівень моря, острів був відокремлений від Бразилії, залишивши зміям досить-таки обмежене джерело їжі, що включає практично тільки птахів, які іноді залітають з материка.

Десятки людей стали жертвами змій перед тим, як острів перетворився в заборонену зону.

Є інша історія, згідно з якої одна сім'я вирішила перетворити безлюдний острів на населений і першими переселилися туди. Але їх задуму не судилося увінчається успіхом. За чутками, вони вибігли з будинку, коли змії заповнили його повністю, заповзаючи через вікна. А вже після вони були знайдені по всьому острову по шматках.

І все ж, Кеймада-Гранді користується такою популярністю, що уряду Філіппін довелося відправити на рейд берегову охорону. Висадитися на острів нереально, зате за окрему плату дозволяють подивитися на нього в бінокль.

Нагадаємо, 10 неймовірних таємниць стародавньої Галісії.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, ці прадавні ліси нашого світу скоро зникнуть.

Також портал "Знай.uа" писав, як виглядала Сахара 5 тисяч років тому.