Королевами захоплюються, їм заздрять, а деякі запам'яталися історії, як божевільні і жорстокі правительки. Чималу роль в становленні особистості відіграє виховання. І кожна королева спочатку була маленькою дівчинкою. І таємниця характеру часто укладена в дитинстві цих легендарних жінок.

Анна Австрійська

Запам'яталася, як дарувальниця алмазних підвісок з роману Дюма, залишилася в історії, перш за все, регентшею при малолітньому Людовику XIV на прізвисько Сонце.

Дитинство Анна провела в Іспанії, вона була дочкою Філіпа III, того самого, при якому з Іспанії вигнали морисків і циган.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Маленьких принцес Іспанії виховували в суворих умовах. День був розписаний по годинах.

Їм заборонено було сміятися, бігати і грати, щоб це не упустило їх високої гідності. Балували принцесу тільки заморським шоколадом. Пізніше до своєї солодкої пристрасті вона привчила всю Францію.

Анну з малечку привчили носити жорсткі тісні корсети і незручні сукні зі шлейфами, які волочилися по землі.

Марія-Антуанетта

Королева Франції, що стала відомою, як жертва Великої французької революції, народилася і виросла в Австрії.

Навчанням Марії займалася особисто мати Марія Терезія. Марія-Антуанетта була її п'ятнадцятим дитиною. Передбачалося, що знати вона буде буквально все, від етикету і живопису до математики і декількох іноземних мов. Але перед самим весіллям з французьким принцом виявилося, що за роки, проведені під наглядом кращих вчителів, дівчинка нічому не навчилася.

Марія і Єлизавета Тюдор

Спочатку дочьку Генріха VIII виховували як майбутню королеву. Для зміцнення тіла вона багато їздила верхи, а для міцності духу - читала біографії святих дів і античних войовниць.
Але все ж в освіті дівчинки був серйозний пробіл, їй зовсім не викладали основи управління державою.

Її молодшій сестрі, майбутній королеві Єлизаветі I пощастило більше. Вона займалася разом зі своїм молодшим братом, принцом Едуардом, і дізналася все, що потрібно майбутньому правителю.

Ізабелла Кастильська

Ізабелла стала тією людиною, завдяки якій Колумб вирушив у експедицію через Атлантичний океан і знайшов шлях до Америки. Саме при Ізабеллі іспанці завоювали безліч земель в Новому Світі, грабуючи і вбиваючи місцеве населення.

Але дитинство майбутньої великої королеви проходило більш, ніж скромно. Її вчили читати, вишивати і молитися. Всі три заняття їй подобалися. Вони однаково знадобилися б їй у шлюбі за знатним сеньйором або в монастирі - саме такі дві можливі долі їй були запропоновані.

Ізабелла читала спочатку тільки те, що підсовували вчителі, а потім просто все, що знаходила в бібліотеці замку.

Так вона дізналася про великих цариць минулого: Семираміді, Клеопатрі і Феодорі. Їх історії раптово розпалили амбіції в серці дівчинки, і вона пообіцяла собі якось їх перевершити. І хто б міг подумати, вона дійсно встала в один ряд з цими царицями!

Нагадаємо, чим запам'яталася одна з найвпливовіших жінок в історії людства Алієнора Аквітанська.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, Франсуазі д Обинье довелося випробувати в своєму житті чимало і пройти шлях від гувернантки - до "чорної королеви" Франції.

Також портал "Знай.uа" писав, як дотримувалися гігієни в минулі століття.