Навіть ті, хто ніколи не дивився "Зоряні війни", бачив хоч раз фото принцеси Леї і знайомий з її зачіскою. Тому так дивно бачити фотографії індіанців хопі, які проживають в резервації на північному сході Арізони. Їх назва перекладається, як "маленькі миролюбні люди".

Ми пропонуємо вам подивитися знімки справжніх принцес Лей.

Так відомо, що в одному зі своїх інтерв'ю Джордж Лукас, коментуючи процес створення характерів "зоряної" саги, говорив про те, що прототипом Леї стали мексиканські жінки-революціонерки ХХ століття, які підтримали Панчо Вілья.

Проте ця інформація не зовсім вірна так як мексиканки ніколи не носили таких зачісок або навіть щось подібне на стиль Леї.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Але от з жінками народу хопі у телевізійного образу набагато більше спільного.

Також відомо, що такі зачіски носили лише незаміжні дівчата.

Заплітали такі коси під час обряду ініціації, який супроводжувався сортуванням кукурудзи. В цей день дівчині також давали нове ім'я.

Зачіска ставала символом того, що дівчина на виданні, а також готова стати матір'ю.

Саме мама заплітала дівчинці незвичайну зачіску: вона накручувала пасма волосся навколо спеціального дерев'яного кола, а після – прибирала "каркас".

Зачіски народу хопі стали популярні після того, як перші етнографи на початку ХХ століття під час експедицій робили фотографії жінок.

У 1920-і роки стиль зачісок хопі став справжнім фешн-трендом. Етнічний стиль любили західні феміністки.

Зазначимо, що хопі населяли Америку з давніх часів і організовували перші поселення на території сучасного штату Арізона.

Протягом століть вони займалися землеробством, багато що в їхній культурі, традиціях і релігійних віруваннях присвячене темі землеробства, вони прославляли багатий врожай і родючу землю.

Хопі намагалися залучити дощ, коли наступав період посухи.

Їхні танці, біжутерія, керамічні вироби, і навіть їхні зачіски – у всьому була втілена ідея циклічності та натуральних форм.

Зараз хопі проживають в резервації, жінки досі роблять такі дивовижні зачіски, але в більшості випадків під час релігійних свят.

Нагадаємо, загадковий народ Айну вважають найдавнішим населенням Японії. Їх походження до цих пір залишається не ясним. Головною і моторошної особливістю народу були витатуйовані "посмішки на обличчях їхніх жінок.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у стародавніх індійців не існувало поняття жінка та чоловік і більше того у них було цілих 5 гендерів.

Також "Знай.uа" писав, вчені розкрили таємницю зникнення стародавньої цивілізації Саньсиндуй.