Провідника українських націоналістів Степана Бандеру поховали на мюнхенському цвинтарі Вальдфрідгоф.

Про це зазначають ЗМІ.

Всього за п'ять днів до цього у під'їзду будинку, де він жив у Мюнхені о 13:05 знайшли ще живого проте залитого кров'ю патріота України. Екстренна медична експертиза виявила, що причиною смерті Бандери стало отруєння. Вже відомо, що його вбивцею став Богдан Сташинський, який вистрілив в обличчя струменем розчину ціаністого калію.

В греко-католицькому соборі Івана Хрестителя в Мюнхені на похорон Степана Бандери зібралося все вище українське духовенство Західної Німеччини. Службу правив владика Платон. В храмі були присутні родині і найближчі соратники провідника.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Відомо, що Бандеру ховали з відкритим обличчям для того щоб усі могли попрощатись з ним. Відразу ж після Божої служби труну з тілом провідника виносять з храму 8 чоловік. Труну відразу ж накрили сино-жовтим стягом, а до самого місця похованні слідом за труною йшли тисячі людей.

Поховали Степана Бандеру в Мюхнені, на цвинтарі Вальдфрідгоф на 43 полі. У могилу поклали воду з Чорного моря та грудочку землі з України.

Як свідчить керівник розвідки ОУН Степан Мудрик, протягом 1947-1959 років на Степана Бандеру було здійснено 7 замахів:

1) 1947 року таку підготовку робив агент КДБ, який був відомий під прізвищем Мороз;
2) 1948 року такий план намагався реалізувати аґент Стельмащук;
3) 1950-го вбивство підготовляли аґенти з Праги;
4) 1952 року московське керівництво прислала до Німеччини для вбивства аґентів Лєман і Лєгуда;
5) 1953 року до Західної Німеччини був присланий аґент під прізвищем Стефан Ліпгольц;
6) весною 1959-го аґент КДБ Вінцік із Відня намагався викрасти сина Бандери;
7) 1959 року Москва підготувала молодого поляка, родом з Волині, який мав прилюдно застрелити Степана Бандеру і заявити, що він помстився за поляків, що постраждали на Волині.

Вбивця Степана Бандери Богдан Сташинський після гучного процесу у ФРН був засуджений до 8 років позбавлення волі за вбивство.

Нагадаємо, ветеран АТО розповів, все що думає про фільм "Позивний Бандерас".

Як повідомляв "Знай.ua", російський пропагандист Грем Філіпс осквернив могилу Бандери.

Також "Знай.ua" писав, що бандерівець Джастін Трюдо показав своє справжнє обличчя.

Секрети Бандери.