Археологам в Перу вдалося відкопати неймовірні древні статуї, які пролежали під землею близько 800 років.

Цю інформацію повідомляє ТСН.

За припущеннями істориків, двадцять фігур, до метра на зріст, охороняли вхід в язичницький храм. Вчені вже назвали знахідку унікальною.

Експерти вважають, що статуям вдалося так добре зберегтися через те, що вони були покриті шаром глини, який захищав їх від руйнування.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Вченим вдалося встановити, що статуї символізують давніх правителів і радіють – знахідка дозволить більше дізнатися про стародавню культуру Південної Америки.

Нагадаємо, в Італії під час розкопок археологи виявили останки зачарованої дитини, у роті якої був камінь. Експерти, вивчивши поховання зазначили, що на момент смерті дитині було всього 10 років. Її останки вчені відносять приблизно до V століття нашої ери.

Проте найбільше дослідників здивувала деталь, яка може говорити, що перед самою смертю дитини зачарували, адже у роті черепа знаходився камінь Крім того, після детального вивчення кісток вчені з'ясували, що дитина хворів малярією.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", таджицькі археологи в невеликому містечку Фахробод, який знаходиться в районі Хуросон Хатлонської області, виявили стародавній підземний храм буддиста.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що за кілька десятиліть розкопок в грязьовому вулкані Синя Балка на Таманському півострові палеонтологам вдалося виявити кісткові залишки не менше 120 великих тварин, таких як слони і стародавні носороги — эласмотерии.