За останні декілька десятиліть тривалість життя збільшилася в усьому світі.

ООН почала збирати дані про всій планеті, і з'ясувалося, що середньостатистична людина, що народилася в 1960 році могла досягти віку в 52,5 року. Сьогодні ж очікувана тривалість життя - 72 роки, передає BBC.

У Великобританії відповідну статистику почали збирати раніше. Вчені з'ясували, що середня ймовірна тривалість життя народженого в 1841-му немовляти жіночої статі була 43 роки, а чоловічої - 40 років. У 2016 році відповідні цифри такі: 83 і 79.

Багато експертів кажуть, що тривалість життя значно збільшилася завдяки сучасній медицині та державній системі охорони здоров'я.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Несподівано, у вересні 2018 року Національне статистичне управління повідомило, що в Британії середня ймовірна тривалість життя перестала підвищуватися. В іншому світі також помітили уповільнення процесу.

Виходить, що людство уже досягло піку довголіття?

Не зовсім так. Багато людей досі вважають, що стародавні греки і римляни були в повному замішанні, коли зустрічали людину старше 50-60 років. Насправді, всі уявлення про те, що тривалість людського життя радикально збільшилася порівняно з минулими століттями, не зовсім відповідають дійсності.

У цілому середня ймовірна тривалість життя, що відображається статистикою, виросла не тому, що ми стали жити набагато довше, а тому, що набагато більше людей стали доживати до похилого віку.

Нагадаємо, експерти проаналізували 95 країн і склали рейтинг країн з найвищою тривалістю життя в 2040 році. Перше місце посіла Іспанія. Люди в цій країні проживуть у середньому 85,8 років.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", вчені закликали жінок займатися йогою. Дослідження показало, що у тих жінок, які займаються цим видом спорту покращується статеве життя.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що жінкам пощастило трохи більше, ніж чоловікам. Природа розпорядилася так, що вони старіють повільніше представників сильної половини людства.