У минулому дуель була найкращим вирішенням суперечки між чоловіками. В одні часи зброєю виступали шпаги, інші – мушкети, а в треті – револьвери. Але і тоді існували оригінали, які проводили поєдинки нестандартно і з гумором.

Ми розповімо про чотири таких дуелі.

Дуель голяка

У Великобританії на початку XIX століття два джентльмена граф Генрі Баррі і член британського парламенту, а в минулому військовий лікар Хамфрі Ховарт посперечалися, як водилося, викликали один одного на дуель.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Ховарт, будучи впевненим у тому, що інфекції проникають в організм через рани з-за брудного одягу, постав голяка перед опонентом.

Аристократ Баррі був неймовірно збентежений видовищем голого чоловіка і скасував дуель. У підсумку обидва джентльмена залишилися живі.

Дуель на повітряній кулі

У Франції панове Ле Піку і Грандпре викликали один одного на дуель через те, що популярна танцівниця Тиреві не могла вирішити, кому з двох чоловіків вона готова подарувати своє серце.

Щоб поєдинок запам'ятався, вони влаштували його на повітряних кулях на висоті 600 метрів. Коли месьє Грандпре вистрілив, він потрапив не в опонента, а в аеростат. Повітряна куля загорівся і почавла втрачати висоту. При падінні помер і дуелянт і пілот, який керував кулею.

А винуватиця поєдинку будучи вітряної особливої віддала перевагу зовсім іншому чоловікові.

Дуель більярдними кулями

Через 35 років Францію вразив ще один нестандартний поєдинок. Так азартні гравці в більярд не могли прийти до єдиної думки щодо результату партії. Вирішенням суперечки стала дуель.

Пани Мельфан і Ленфан взялися за більярдні кулі. Мельфан кинув кулю першим, потрапив йому в лоба, той помер на місці. Дуелянт радів недовго, його заарештували за вбивство.

Дуель на сосисках

У 1865 році "Залізний канцлер" Отто фон Бісмарк викликав на дуель відомого главу опозиційної Ліберальної партії Рудольфа Вирхова.

Так як канцлер був сильно ображений висловлюваннями Вирхова щодо політики, яка проводиться Бісмарком.

Рудольф Вирхов отримав право вибирати зброю. Він, звичайно ж, знав про неймовірну влучність Бісмарка і замість револьвера запропонував дуель на сосисках.

При цьому одна сосиска була абсолютно нешкідливою, а інша містила трихинеллу - личинки стрічкових черв'яків, небезпечних для життя.

Будучи в здоровому розумі, Отто фон Бісмарк відмовився від дуелі.

Нагадаємо, про найвідоміших жінок-боксерок минулого.

Як повідомляв портал "Знай.uа", жіночі дуелі були рідкістю, але куди жорсткіше, ніж чоловічі.

Також "Знай.uа" писав, головні таємниці пушкінській дуелі.