Не багатьом відомо, що кращі еротичні романи були написані ще у вікторіанську епоху, їх автори, без утисків і відверто, говорили про секс, БДСМ. Про це повідомляє Культурологія.

Ми розповімо про 10 найпопулярніших еротичних книг 19 століття.

1. Роман "Gynecocracy" (1893)

Критики назвали його кращим еротичним романом вікторіанської епохи і вважають, що він відкриває таємні бажання, які не давали спокою англійцям.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Так автор описує випадки, коли чоловіки переодягалися в жіночий одяг, наслідуючи гувернанток, і прислужували дівчатам, виконуючи будь-які їхні забаганки.

2. Збірка віршів "The Whippingham Papers" (1887)

Це не звичайні вірші, а садо-мазохістські, авторства Algernon Charles Swinbure. У більшості жартівливих поезій він описує тілесні покарання, які застосовувалися до юнаків в школі. Судячи з усього, пам'ять про різки залишалася у чоловіків надовго, так як читали вони це видання з інтересом.

3. Роман "The Mysteries of Verbena House" (1881)

Двотомний роман з численними ілюстраціями, натхненний любов'ю англійців до дисципліни і порядку. В основі сюжетної лінії - стала згодом класичною колізія: для неслухняних школярок настоятелька інтернату викликає суворого вчителя, який охоче карає німфеток.

4. Роман "The Lustful Turk" (1828)

Для тих хто захоплюється східними країнами та їхніми традиціями. Роман про листи англійки, яка потрапила в сексуальне рабство до турецького султана і приречена виконувати його всілякі забаганки, живучи в гаремі. Він завоював величезну популярність і був екранізований.

5. Роман "The Autobiography of a Flea" (1887)

Сміливий сатиричний твір 19 століття. Його автор, лондонський адвокат Станіслас де Родес, опублікував твір анонімно. Оповідання ведеться від імені лобкової воші, що оселилася на тілі німфетки.

6. Повість "Венера в хутрі" Леопольда фон Захер-Мазоха (1870)

Його повість до сьогоднішнього дня залишається одним із найпопулярніших творів, адже в ній автор вперше показав любовний зв'язок, в якій чоловік приймає роль раба, у всьому підкоряючись жінці.

7. Книга "The Nunnery Tales" (1866)

Роман шокував читачів не тільки відвертими сценами групових оргій і всіляких сексуальних збочень. Місцем дії автор обрав жіночий монастир, чи варто говорити, що монашки і священики "грішили" багато і з задоволенням.

8. Роман "The Sins of the Cities of the Plain" (1881)

Продавець порнографічної літератури Чарльз Хірш навіть стверджував, що саме цю книгу у нього придбав Оскар Уайльд в 1890 році. Перший твір, головним героєм якого став гомосексуал. У книзі згадуються і реальні особистості. Зокрема, два трансвестити Ернест Болтон і Фредерік Парку.

9. Роман "The Romance of Lust, or Early Experiences" (1873-1876)

Гомосексуалізм, інцест і педофілія - ​​про все це та багато іншого дізнаються читачі роману. В основі оповіді - сповідь п'ятнадцятирічного хлопця про свої перші сексуальні подвиги, які не обмежилися позбавленням невинності з двома сестрами, а тривали низкою знайомих хлопців, дівчат і гувернанток.

10. Еротичний журнал "Перлина" (1879-1880)

Щомісячний журнал публікувався протягом 1879-1880-х років англійцем Вільямом Лезенбі. Поки видання не закрили, звинувативши в аморальності, в журналі друкували еротичні повісті, в яких часто описували сексуальні сцени з життя вищого світу, інцест і бичування.

Нагадаємо, історію першого фільму для дорослих, який став хітом півстоліття тому.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в мережі опублікували унікальні знімки борделю 19 століття.

Також "Знай.uа" писав, що витворяли закохані скромниці і скромники на побаченні в СРСР.