Вчені знайшли самі стародавні з відомих слідів у світі. На кам'яній доріжці незвичайні кутові кроки закарбувалися в історії. Дослідники стверджують, що їм не менше 310 мільйонів років. Знахідка виявлена у Великому Каньйоні.

Про цю дивовижну знахідку вчені повідомили у жовтні 2018 року на щорічних зборах Товариства палеонтології хребетних в Альбукерке, штат Нью-Мексико.

Відбитки примітні не тільки своєю старовиною, але і деякою дивиною. Кожен з них знаходиться під кутом 40 градусів від напрямку ходьби, ніби у тварини була діагональна хода.

Вчені стверджують, що навіть якщо передбачувана ящірка і робила подібні кроки один за одним, то вони більше схожі на танцювальні і це дивно. Однак цілком можливо, що дивний кут слідів обумовлений тим, що тварина боролося з піщаною бурею, ураганом або просто сильним вітром, який постійно зносив в бік.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Роуленд дізнався про сліди випадково в 2016 році, коли його друг-палеонтолог побував у Великому Каньйоні зі студентами. Коли вони піднімалися по трасі Яскравого ангела, група побачила валун, який відпав зі скелі і розколовся.

Обрушений валун розколовся по внутрішньому шву і там виявилося 28 відбитків. Один дозволив Роуланду і чиновникам парку, і польова команда витягнула камінь в бік. У травні 2017 року Роуленд відвідав відбитки, а в березні 2018 року він повернувся з геологом Університету Сан-Дієго Маріо Капуто, щоб вивчити їх.

Висновки пари все ще є попередніми; вони сподіваються незабаром представити офіційний науковий документ. Тим часом кілька питань залишаються під питанням, в тому числі вид тварини, який ставив їх.

Нагадаємо, крижана пустеля, зберігає таємницю: якою була Антарктида мільйони років тому. В крейдяний період Антарктида виглядала зовсім інакше.

Як повідомляв "Знай. ua", вчені знайшли в джунглях унікальну птицю. Дзьоб птиці загнутий, щоб діставати серцевини квітів чуккирагуа.

"Знай. ua" писав, що знайдено перше тварина планети Земля. Останки дикинсонии містили молекули холестерину, що властиве лише тваринам.