Загальновідомий факт, що собака - друг людини. Ці хвостаті приятелі з найдавніших часів допомагали людям полювати на мамонтів. Але з тих пір збереглися лише кілька видів найбільш рідкісних і найдавніших у світі порід. Їм буквально дивом вдалося вижити.

Деякі історики стверджують, що басенджи - найдавніша порода собак у світі. Насправді, собак, які за зовнішнім виглядом нагадують басенджи, можна побачити в скульптурах і гробницях єгипетських фараонів.

Батьківщина басенджи - Африка. Сьогодні ця порода відома за те, що не може гавкати, замість цього вона виє.

Салюк поряд з басенджи є однією з найдавніших порід. Кілька скельних зображень з цією собакою датуються віком близько 10 000 років до н. е. Ця порода вважається "королівською собакою Єгипту". Єгиптяни шанували цих собак дуже високо, і іноді навіть муміфікували.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Салюк характеризуються як потужні і швидкі мисливці, здатні гнати таку здобич, як газель.

Також однією з найдавніших є порода бурят-монгольський вовкодав. Відзначимо, що самі буряти називають його "хотошо" - той, хто "охороняє дім". Собака у свій час служила охоронцем в буддійських монастирях, а з'явилася задовго до самих тибетців.

Самоїди використовувалися для охорони, оленярства і як гужових тварин протягом більш ніж 3000 років. Батьківщиною породи вважається Сибір, цим і пояснюється їх товста шерсть. В давні часи ці собаки коштували дуже дорого.

Порода Тибетський тер'єр також існує більш ніж 2000 років. Перший тибетський тер'єр був завезений в Європу тільки в 1922р. Цих собак відрізняє шерсть, яка закриває очі. У давні часи цю породу вважали "Святою собакою Тибету".

Знамениті Акіта-іну, фаворити японських імператорів, були виведені і того раніше, ще в II тисячолітті до нашої ери. Акіта-іну є однією з найстаріших та аборигенною породою Японії. Вони були справжніми захисниками.

Предками собак, швидше за все, стали найменш агресивні представники вовчих. Але забувати про їх далеких предків не варто: будь-яка собака, навіть найменша, цілком здатна проявити неймовірну відвагу і сміливість.

Нагадаємо, як звичайний кіт Саймон став легендою і був нагороджений кількома медалями, в тому числі – медаллю Марії Дікін.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці гарненькі створіння потрапили в фотопастку.

Також "Знай.uа" писав, вчені задумали воскресити тварин з минулого.