Не так давно в мережі з'явилася інформація про дивну споруду на території США. Ймовірно американський уряд привідкрив завісу таємниці і вирішили трохи розповісти світу про свій масштабний проект.

Так перші фотографії піраміди дійсно вражали уяву: дивна споруда навіває смутні асоціації з таємними товариствами, теоріями змови і іншою навколонауковою тематикою.

До всього іншого, стало відомо про ціну, яку влада заплатила за дивний об'єкт — піраміда обійшлася країні в колосальні 6 мільярдів доларів.

Після фактів стало ще більше. Виявляється, вона замислювалася як військова база, але змінилася геополітична обстановка з часом змінила початкові плани.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

На початку 1970-х років армія США приступила до здійсненню програми "Запобіжний захід". В її рамках передбачалося будівництво декількох баз, що призначалися для гарантії відповідь удар шляхом захисту позицій ядерних ракет від можливого обеззброюючого удару противника.

Ґрунтувалася на двох ешелонах оборони: заатмосферном, здійснюваному далекобійними протиракетами LIM-49 "Spartan", і внутриатмосферном, здійснюваному ближніми протиракетами "Sprint".

База Стенлі Микельсена в 1975 році була поставлена на бойове чергування в Північній Дакоті. Її протиракети повинні були прикривати балістичні ракети, які теоретично були б
Північна Дакота і Південна Дакота стали майданчиком для розміщення американських ракет Minutemen, спрямованих на стримування можливої агресії СРСР.

Це місце знаходилося в географічно ідеальному положенні, щоб мати можливість перехоплювати ракети, запущені через Північний полюс. Система "Safeguard" приступила до бойового чергування 6 травня 1975 року, а вже 8 травня Конгрес випустив постанову про припинення всіх робіт за проектом: змінилася доктрина забезпечення безпеки країни.

На щастя, холодна війна закінчилася без катастроф. Наддержави підписали договори про обмеження ядерних арсеналів.

Все озброєння відвезли з піраміди в Ель-Пасо. Внутрішні приміщення були залиті бетоном. Від проекту залишилася лише порожня оболонка.

Нагадаємо, дирижаблі вважали справжніми машинами жаху і смерті. Чому цього літаючого апарату так боялися?

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Нобуо Фуджіта був унікальним льотчиком, якому вдалося долетіти до території Сполучених Штатів і скинути туди бомбу.

Також "Знай.uа" писав, скільки і чому тривала найкоротша в світі війна.