Тему Другої світової війни протягом багатьох років досліджують історики всього світу, але досі повно загадок і таємниць.

Скарби Роммеля

3 жовтня 1942 року знаменитий Пустельний лис почув близький кінець, коли Восьма армія генерала Монтгомері перейшла в наступ. Награбовані за час північноафриканської кампанії скарби треба було рятувати: Роммель занурив все на кілька надувних човнів, які повинні були зустрітися з німецькою субмариною у відкритому морі. За однією з версій, командир субмарини затопив все у підводному гроті, не так далеко від північноафриканського узбережжя. Адже не в Німеччині, і ніде більше африканські коштовності не з'являлися.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Загадка Foo Fighters

Загадкові кулі в небі протягом Другої світової війни бачили більшість льотчиків, згодом їх охрестили Foo Fighters, тобто "якісь винищувачі". Американські вчені ставилися до цих заяв дуже серйозно. Пояснення знайти так і не вдалося, а основна маса інформації була засекречена військовою розвідкою відразу після війни.Свої доповіді з Foo Fighters представили найбільші дослідники того часу: Девід Гріггс, Луїс Альварес і Ховард Робертсон.

Британці в Освенцімі

У документах Освенцима знайшли масу звітів про нещасних, які побували в цьому пеклі. Один зі списків виявився в сейфі комендатури — 17 імен британських солдатів, зниклих без вісти на самому початку війни. Навпроти кожного імені була таємнича замітка "зараз", "ніколи" і "з тих пір". Як припускають прихильники теорії змови, мова йшла про мандрівників у часі.

Дзвін нацистів

Провідний інженер Аненербе, Ганс Каммлер розробив зброю Die Glocke. Дивну конструкцію тестували неподалік від Бреслау, потім група інженерів перемістилася у величезну підземну лабораторію, площею 10 квадратних кілометрів. Знову сліди дзвону з'явилися тільки в 1956 році, коли ЦРУ розсекретило деякі документи. Виявилося, Die Glocke був паливним реактором невідомого апарату і призначався для установки на літаючі тарілки нацистів. Цю тему висвітлював у своїй монографії норвезький історик, Гудрун Стенс.

Таємниче зникнення Звена 19

За всю історію світової авіації це був найзагадковіший випадок. 5 торпедоносців "Евенджер" з досвідченими пілотами вилетіли з бази на звичайну тренувальну місію. Лейтенант Тейлор, провідний ланки, налітав на "Евенджерів" 2500 годин - але на шляху назад неймовірним чином заблукав. Весь день йшли переговори Тейлора з базою: пілоти просто не могли знайти берега, а потім перестали виходити на зв'язок. Ніяких слідів літаків так і не знайшли.

Нагадаємо, на початку 1970-х років армія США приступила до здійснення програми "Запобіжний захід".

Як раніше повідомляв "Знай.uа", дирижаблі вважали справжніми машинами жаху і смерті.

Також "Знай.uа" писав, про проекти Гітлера, які приховували багато років.