Під час розкопок в Сіті дослідники з Лондонського музею археології знайшли рогові зуби міноги, яку, імовірно з'їли між 1270 і 1400 роками. Завдяки цьому археологи змогли підтвердити любов середньовічних англійців до міног.

Так співробітники з групи зооархеолога Алана Пайпа (Alan Pipe) з Лондонського музею археології, аналізуючи знахідки, зроблені при розкопках на станції Мэншн Хаус в лондонському Сіті, виявили рогові зуби міноги.

За словами Пайпа, робити висновки ще рано, науковці аналізують інші знахідки на Мэншн Хаус, але можна припустити, що тут жили заможні люди.

Багато істориків припускають, що від переїдання такого страшного делікатесу помер король Генріх I. Так як морський делікатес дуже важкий для шлунка.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Деякі види міног паразитують на рибах: вони присмоктуються до жертви, прогризають шкіру, харчуючись її м'ясом і кров'ю.

Відзначимо, що на даний момент приблизно відомо про 40 видів міног. Вони відносяться до загону безщелепних, а живуть у помірних і полярних морських і прісних водах. Деякі види міног і зараз вживаються в їжу.

До речі, римляни і багаті жителі середньовічної Європи вважали цих тварин делікатесом.

Незважаючи на згадування в середньовічних джерелах, археологи рідко вдається знайти залишки міног. Можливо тому, що їх кістяк складається з хрящів, які погано зберігаються протягом довгого часу.

Нагадаємо, вікінги прославилися не лише завдяки запеклим боям, під час яких вони змітали все і вся на своєму шляху, але і завдяки своїм бенкетам, на яких столи ломилися від м'яса, а алкоголь лився рікою.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", поряд з какао і тканинами майя використовували в якості грошей стандартизовані за розмірами брикети солі.

Також "Знай.uа" писав, як пристрасть до їжі згубила Генріха VIII.