Баобаб часто називають "деревом життя". Їх, як правило, можна зустріти в Африці, Австралії і на Аравійському півострові. Фотограф Бет Мун займається свого роду документуванням життя баобабів. У своїй книзі "Стародавні дерева: портрети часу" вона опублікувала зовсім вражаючі знімки дерев — в основному баобабів, але також секвой і верб, — здатних жити на протязі тисячоліть. Передає Don’t Panic.

Не тільки дерева, але і самі фотографії виглядають старими. Мун використовує метод платино-палладієвого друку, який отримав поширення ще в часи Першої світової війни. Таким чином вона хоче розповісти про історію не тільки дерев і людей, але і фотографії.

У фотографа є критерії, за якими вона вибирає дерева: вік, розмір і історія.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

За допомогою історичних книг, ботанічних довідників, спеціальних регістрів і газетних статей вона вишукує довгожителів.

З цих гігантів існують всього в декількох куточках планети, і знаходиться під загрозою зникнення баобаб — один з них. Як правило він росте на острові Мадагаскар.

Фотограф змішує платину і паладій з оксалатом заліза, отримуючи розчин, який потім вручну наноситься на папір і виставляється на світло. Метали стають частиною паперу, і в результаті знімки можуть зберігатися століттями.

Мун вважає, що ці дерева, будучи найдавнішими живими пам'ятниками на Землі, вже стали певними символами і будуть мати все більше значення для наступних поколінь.

У своїй книзі Мун зазначає, що "при вигляді цих дерев ми починаємо набагато сильніше відчувати час і розвиваємо глибинну, навіть часом емоційний зв'язок з природою. Ми зберігаємо ці знання і переживання, а потім вони стають частиною нас самих".

Зробити портрети і показати їх як можна більшій кількості людей – це один з кращих способів зберегти пам'ять про цих унікальних деревах, багато з яких досі знаходяться під загрозою знищення.

Дерева, яким приблизно по 800 років — спадщина тропічних лісів, коли бурхливо росли в цій місцевості.

Знаменита Алея Баобабів на заході Мадагаскару. Ця дорога, оточена з усіх сторін велетенськими баобабами — мабуть, одне з найбільш відомих місць баобабів в світі і найбільш відвідуване місце в регіоні.

Нагадаємо, ці прадавні ліси нашого світу можуть зникнути.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені натрапили на унікальних аборигенів у Бразилії.

Також "Знай.uа" писав, зелені джунглі Кеймада-Гранді найнебезпечніше місце для людини на планеті.