Сучасна людина сприймає рукавички як щось практичне і повсякденне. Але в рукавичок не тільки довга, але і дуже захоплююча історія, яка налічує багато тисяч років і торкнулася як єгипетських фараонів, так і європейських буржуа.

Відомо, ще в Давньому Єгипті користувалися рукавичками. Найдавніші екземпляри були знайдені при розтині гробниці фараона Тутанхамона.

Історики стверджують, що єгиптяни використовували подобу рукавичок при виконанні сільськогосподарських та інших робіт – для захисту рук. При цьому конструкція була досить простою, представляючи собою мішечок з зав'язками, які затягували на зап'ястях.

Єгипетська знать і жерці також носила рукавички, як звичайний аксесуар, як предмет для ритуалів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Ассірійці носили рукавички як символ високого походження.

Велику популярність рукавички набули в часи Римської імперії, їх носили цілий рік і використовували в тому числі для їжі руками, щоб не обпектися. Для виготовлення використовували шовкові або лляні тканини.

Європейці стали використовувати рукавички з X століття, головним призначенням цього аксесуара, як і раніше, був захист рук. Середньовічні лицарі носили рукавички з кольчуги з латными пластинами.

Рукавички знатних сеньйорів і королів прикрашали золотими і срібними нитками, дорогоцінним камінням.

Виготовляли також шкіряні рукавички – їх використовували на полюванні.

XIII столітті ці аксесуари стали виробляти і для жінок.

А вже при англійській королеві Єлизаветі в XVI столітті виникла мода на довгі рукавички до ліктя і вище, яка протрималася аж до XX століття. Дами носили і мітенки, рукавиці без відділень для пальців.

Жінкам дозволялося залишатися в рукавичках і в приміщенні, і під час вітання, але належало знімати їх за столом перед тим як приступити до закусок та освіжаючих напоїв.

Шкіряні рукавиці та рукавички з тканин довгий час залишалися предметом розкоші, прийнявши на себе і особливу символічну роль - їх дарували дами в знак розташування, їх вручали єпископам при призначенні на посаду, а кинута в обличчя рукавичка вважалася у чоловіків одним з найбільш тяжких образ, що вела до поєдинку.

Нагадаємо, секрети краси прекрасної імператриці Сіссі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", модниці Європи йшли на дикі вчинки заради краси.

Також "Знай.uа" писав, якою косметикою користувалися дами століття тому.