Не так давно в Іспанії, у передмісті Севільї, випадково, під час ремонту водопроводу робочі виявили небувалу кількість давньоримських монет, вага яких складала 600 кг. Про це повідомляє Олег Бедрега в особистому блозі в Facebook, посилаючись на зарубіжні ЗМІ.

Як пізніше зазначили дослідники, робітники натрапили на амфори, в яких була незліченна кількість монет. Бронзові монети датуються кінцем III – початком IV століть нашої ери.

Археологи стверджують, що на монетах зображені римські імператори Максиміан і Костянтин. Судячи з зовнішнього вигляду і їх стану, монети не були в обігу.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також наголошується, що деякі монети, можливо, були посріблені.

Як повідомила керівник музею археології Севільї Ана Наварро, сумарна вартість знахідки оцінюється приблизно кілька мільйонів євро.

Вчені відразу припустили, що, швидше за все, гроші призначалися на зарплати військовим. Всі роботи на місці виявлення скарбу припинені, тепер його вивчають археологи.

Як зазначив блогер Бедрега, у багатьох ЗМІ повідомляли ніби ці гроші призначалися для сплати податків імператору.

"Так прям і бачу як в потаємному місці збирають купу грошей, щоб заплатити податки", - жартує чоловік.

До речі, дослідники назвали знахідку суперкладом з причини навіть не кількості монет, а їх збереження. Вони датовані IV століттям.

Цікаво те, що гроші закопали через нетривалий період після карбування. За одним з припущень археологів, їх повинні були передати військовим, але кошти з тієї чи іншої причини за призначенням не дійшли.

Вчені відразу припустили, що, швидше за все, гроші призначалися на зарплати військовим. Всі роботи на місці виявлення скарбу припинені, тепер його вивчають археологи.

Рим завоював Піренейський півострів в 18 році до н. е. і правил до початку V століття н. е.., коли на територію сучасних Іспанії та Португалії прийшли вестготи.

Нагадаємо, у стародавньому театрі виявили незліченні багатства.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українські археологи зробили сенсаційне відкриття на рідній землі.

Також "Знай.uа" писав, вчені знайшли найдавніші з нині відомих слідів у світі.