У Німеччині дослідники розкрили багатовікову таємницю австрійського священика, тіло якого практично не розкладалося протягом трьох сотень років.

Так палеонтологи Андреас Нерлих і судово-медичні експерти Пітер Хофер і Олівер Пешель з Мюнхенського університету протягом 10 місяців досліджували останки парафіяльного вікарія Франца Ксав'єра Синдлера фон Розенгега, який помер в 1746 році. Про це повідомляють зарубіжні ЗМІ.

Раніше вчені припускали, що священик помер від епілепсії, однак за результатами аналізів причиною смерті стало внутрішня кровотеча в районі правої легені. Дослідження шкіри і кісток показало, що чоловік добре харчувався, а позначки на різцях — що він довгий час курив трубку. Так, що покійний виявився завзятим курцем.

За результатами експертизи з'ясувалося, що вікарій був хворий на туберкульоз через що і почалася кровотеча, яка і призвела до смерті.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Однак, вченим хотілося зрозуміти, чому тіло священика так добре збереглося майже через три століття. Дослідження показали, що його тіло добре збереглося після смерті завдяки особливому методу поховання.

"Труп священика набили клаптиками тканини, гілками і трісками, а потім тіло перенесли в склеп, де кліматичні умови гарантували муміфікацію", — пояснили дослідники.

До всього іншого, під час вивчення мумії, в нижній частині живота, на рентгені помітили таємничу кульку, внаслідок чого деякі історики припускали, що священика могли отруїти.

Але предмет виявився звичайною скляною намистиною, яка, швидше за все, випадково потрапила в тіло під час обряду поховання.

Нагадаємо, вчені з Університету Джона Мура в Ліверпулі (Великобританія) реконструювали обличчя людини, яка жила в Ірландії понад 500 років тому.

Як повідомляв портал "Знай.uа", під час розкопок, що проходили на території Південної Кореї дослідники знайшли древню могилу, в якій похована жінка з незвично витягнутим черепом.

Також "Знай.uа" писав, в районі Матария в Каїрі група археологів з місії Міністерства справах старожитностей Єгипту під час тривалих розкопок виявила кілька фрагментів древніх кам'яних плит з ієрогліфічними написами.