Середньовіччя було не райдужним часом. Полювання на відьом, інквізиція, мракобісся, криваві ритуали все це пам'ятають старі стіни середньовічних замків. Деякі з них, крім таємниць зберігають у собі людські останки. Перед вами старовинні будівлі, з якими пов'язано чимало похмурих історій.

Вольфсегг, Німеччина

Приблизно на початку XVI століття власник замку найняв пару фермерів, щоб розправитися зі своєю невірною дружиною. Незабаром після цього і сам чоловік, і його сини померли у власних ліжках. З тих пір замок вважається проклятим. Вважається, що тут вже п'ять століть живе ціла орда привидів.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Замок Лип, Ірландія

В XII столітті замок побудував впливовий клан О Бэннон. Тут відбувалися братовбивчі бенкети, постійні страти і навіть жертвоприношення. Місцева каплиця отримала назву "Кривава капела" після того, як ревнивий чоловік зарізав свою дружину і коханця, а потім привів туди дітей і змусив їх сім днів молитися над гниючими тілами перелюбників. Природно тут мешкають не упокоєні душі.

Звиков, Чехія

Місцеві вірять, що в замку живе Звиковский чорт, який ненавидить людей. До речі, тут насправді відбуваються незрозумілі речі. Тварини відмовляються заходити в деякі кімнати замку, іноді мимовільно загоряються портьєри в головному залі, а ті, хто спить у головній башті, помирають протягом року.

Моосхам, Австрія

Часи полювання на відьом перетворили Моосхам в справжній оплот інквізиції, кров лилася рікою на славу папського престолу і християнських чеснот. Замок збудований у кінці XII-го століття бачив смерті тисяч молодих дівчат. Вже значно пізніше, в XIX столітті неподалік від замку почали знаходити останки мертвих оленів і домашньої худоби, що викликало нову хвилю чуток. Донині вважається, ніби в підвалах Моосхама живе клан давніх перевертнів, що виходять на полювання вночі.

Бран, Румунія

Його знають, як один з найстрашніших замків у світі, адже він був резиденцією Влада III — кровожерливого румунського правителя, більш відомого як Влад Дракула або Влад Цепеш. Кажуть в одному з головних залів Брана стоїть золота скринька, де заховано серце королеви Марії. Природно, воно ще б'ється — якщо вірити чуткам.

Шато де Бріссак, Франція

Згідно з легендою, один з перших власників замку зловив свою дружину з іншим чоловіком і вбив їх обох. Побудований ще в XI столітті маєток вважається будинком для всіх примар і привидів західно-центральної частини Франції.

Фрейзер, Шотландія

Замок розташований в східній частині Шотландії славиться жахливою історією про принцесу, убиту уві сні демонами. Кажуть, ніби тіло нещасної волокли по кам'яних сходах вежі вниз, а слуги так і не змогли відмити кров після цього. Власникам нібито довелося обшити ступені дерев'яними панелями, але в повний місяць кров знову проступає і крізь них.

Хорст, Бельгія

Як і годиться, старовинний замок населяють примари. Принаймні, так запевняють місцеві жителі. Головний привид колишнього господаря замку повертається кожен місяць на возі, запряженому шісткою чорних як смола коней.

Пред'ямський замок, Словенія

У замку заховані сотні підземних ходів, печер і притулків, досліджувати які наважуються навіть найсміливіші мисливці за привидами. Колись тут жив знаменитий лицар-пірат Еразо, що влаштовував нальоти на узбережжя і проходять кораблі.

Драгсхольм, Данія

Тут проживає знаменита Біла Дама - привид молодої дівчини, яка закохалася в місцевого простолюдина. Батько замурував рідну дочку в кімнаті, де вона і закінчила свої дні. Звучить, ніби звичайна легенда, але місцеві запевняють, історія правдива. На початку цього століття приголомшені будівельники, що працювали над відновленням частини стін, виявили таємну кімнату, де за столом сидів скелет в білому весільному вбранні.

Нагадаємо, надскладні загадки історії, над якими сушили голову мільйони. І вирішили.

Як повідомляв портал "Знай.uа", назва цього давнього пагорба здатна зламати ваш язик.

Також "Знай.uа" писав, найбільш цікаві та шокуючі факти про Велику Китайську стіну.