Черговою унікальною знахідкою порадували археологи в Перу. Так на північному узбережжі країни дослідники виявили десятки поховань людей, похованих з додатковими руками і ногами. Вік знахідки склав 1900 років. Про це повідомляє Gazeta.

До того ж, біля останків були знайдені металеві предмети і вироби з металу.

Знахідки відносяться до маловивченої культури Віру, що існувала в долині однойменної річки приблизно з 300 року до н.е. по 500 рік н. е ..

По всій видимості, останки належали жителям маленького рибальського села. З 54 знайдених скелетів 30 були поховані з додатковими частинами тіла.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Вчені повідомляють, що на багатьох кістках збереглися сліди травм, нанесених гострими і тупими знаряддями. За словами дослідників, подібні поховання унікальні для культури Віру.

Вони не можуть сказати, який сенс несло використання додаткових кінцівок у ритуалах похованнях. Це ще належить з'ясувати. Подальший аналіз покаже, чи був якийсь зв'язок між похованими людьми і власниками додаткових кінцівок.

Культурі Віру належать великі глинобитні споруди. Найбільш великі і примітні з них виявлені в сел. Сан-Хуан, Нагадаємо, Сарраке і Томабаль. Саме Віру першими почали створювати портретні зображення, технологію яких потім запозичили і вдосконалили їх супротивники з культури Мочика.

Не так давно у Перу археологи знайшли унікальні артефакти стародавньої культури Чіму.

Так дослідники натрапили на 19 дерев'яних статуй в місті Чан-Чан, який доколумбовской Америці був центром культури Чиму з 1250 по 1470 роки.

За словами археологів знайденим статуям приблизно 800 років, вони покриті глиняними бежевими масками. Фахівці відзначають, що, можливо, вони служили фігурами-оберегами.

За даними видання, ідоли були розміщені в прямокутних поглибленнях уздовж 30-метрового коридору в цитаделі Чан-Чаня.

Нагадаємо, в печері на острові Борнео археологам вдалося знайти найдавніший зразок фігуративного живопису - малюнок червоного бика, якому 40 тисяч років.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Ерік Трінкаус учений-антрополог з Вашингтонського університету досліджував 66 скам'янілостей, знайдених в декількох регіонах на Близькому Сході і в Євразії. В результаті чого виявив аномалії розвитку у людей, які жили в епоху плейстоцену.

Також "Знай.uа" писав, у Німеччині дослідники розкрили багатовікову таємницю австрійського священика, тіло якого практично не розкладалося протягом трьох сотень років.