Київ – центр української культури, повний театрів, музеїв, релігійних пам'яток, сучасних будівель і стародавніх руїн. Тут можна годинами бродити по вуличках і милуватися тим, що вас оточує.

Сьогодні ця місцевість радує гостей невисокими будинками минулого століття, вузькими вуличками і особливою атмосферою. Але у нас з'явилася унікальна можливість дізнатися, як столиця України виглядала 100 років тому.

Так, як виглядав Київ наприкінці березня-початку квітня 1918 року, можна побачити на цих фотографіях, які виклав на Інтернет-аукціон eBay користувач з іменем "heidi31.7.70". Вони зроблені невідомим німцем або австрійцем, про що свідчать підписи тодішньою німецькою.

Можна припустити, що це був солдат Німецької армії або Австро-Угорської імперій, яких запросила в Україну Центральна Рада Української Народної Республіки за умовами Брестського Миру 9 лютого (за новим стилем) 1918 року.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Киево-Печерська лавра. Панорамний вигляд, 30 березня 1918

Києво-Печерська лавра — найдавніша і одна з головних православних святинь, унікальний монастирський комплекс, аналогів якому немає в світі. Це перший монастир на території Київської Русі, тут збереглися практично в первозданному вигляді храми, зведені ще в 11 столітті.

Священні ворота Києво-Печерської лаври

В Покровському монастирі, 2 квітня 1918

Успенський собор. Вид спереду, 30 березня 1918

Вулиця на Подолі, 30 березня 1918

Вид з Андріївської церкви, 2 квітня 1918

Андріївську церкву часто називають лебединою піснею видатного майстра вітчизняної архітектури Бартоломео Растреллі. Височить вона на одній з круч Старокиївської гори на місці колишнього бастіону Старокиївської фортеці.

Андріївська церква, 2 квітня 1918

Нагадаємо, серед гостей Києва особливою популярністю завжди користувався фунікулер. Подібний транспорт унікальний і єдиний не тільки в столиці, але і в Україні. Мало хто знає, що унікальному транспорту вже більш 100 років.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 9 липня 1811 спалахнув Поділ - нижня і тоді головна частина Києва. Це був один з найбільш потужних і катастрофічних пожеж в історії Києва - вистояли лише поодинокі будівлі.

Також "Знай.uа" писав, 20 листопада 1917 року Українська Центральна Рада прийняла Третій Універсал, яким проголошувалась Українська Народна Республіка (УНР). Але перш, ніж керівники українського національно-демократичного руху усвідомили цю потребу, сталася ціла веремія подій.