Особистість Адольфа Гітлера не просто суперечлива, він одна з найбільш ненависних фігур у світовій історії. 30 квітня 1945 року фюрер покінчив життя самогубством.

Американські видання до останнього не вірила в загибель Гітлера, і опублікували новину про це тільки 2 травня. Менш ніж через тиждень після цього німецькі війська остаточно здалися в Європі, що означало поразку країн "осі". У той час ЗМІ не приховували свій захват від смерті фюрера.

Time, Сполучені Штати

Одна з найбільш знакових обкладинок відомого американського журналу Time, яка використовувалася для позначення смерті Гітлера.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

The Times, Великобританія

В The Times була опублікована замітка про те, як новина про смерть Гітлера поширилася по Великобританії: "Лондонські газети одержали оголошення про смерть Гітлера, і у виданнях стали друкуватися довгі некрологи та біографічні нариси Деніца".

The New York Daily News, Сполучені Штати

Американська газета New York Daily News вийшла з величезним заголовком на всю першу сторінку: "Гітлер помер".

The Salt Lake Tribune, Сполучені Штати

Газета The Salt Lake Tribune піддала сумніву смерть Гітлера. Вони опублікували цитату кореспондента Associated Press Berlin Луї Лохнера: "Мені все ще важко повірити в те, що Гітлер дійсно мертвий. Він не міг дозволити собі прийняти беззастережну капітуляцію, тому те, що ми сприймаємо як реальне самогубство, може виявитися добре інсценованою смертю".

l'aube, Франція

Французька газета l'aube назвала статтю La mort de Hitler - "Смерть Гітлера". Наступний заголовок звучить так - Berlin est tombé - "Берлін падає".

El Universo, Еквадор

Новина незабаром досягла Південної Америки. Журналісти пишуть у підзаголовку: "Ми вважаємо, що смерть Гітлера прискорить завершення війни".

Німеччина

Офіційна преса Німеччини висловлювала скорботу по смерті Гітлера. Карл Кауфман, нацистський лідер в Гамбурзі, написав на першій шпальті: "Це найважчий час для нашого народу, коли сьогодні ми чуємо звістка про те, що наш фюрер поліг у столиці імперії".

Нагадаємо, унікальні знімки перших днів Другої світової війни, що чіпляють до глибини душі.

Раніше Знай.ua повідомляв, в окопі 1941 року знайшли фотоапарат з вцілілої плівкою, вчені виявили кадр.

Також Знай.ua писав, таємниці Другої світової, які так і не змогли розкрити.