Оточуючий нас світ зберігає не мало таємниць – стародавні піраміди Єгипту, і Стоунхендж в Англії продовжують мучити вчених своїми головоломками. Не менш загадковий і стародавній індійський храм Шрі Падманабхасвамі, споруджений на честь бога Вішну, який досі зберігає таємницю за зачиненими дверима.

Відзначимо, історія цього храму налічує не одну тисячу років і сходить до 4 століття до н. е. Однак у тому вигляді, в якому ми знаємо його зараз, храм існує з 1731 року.

У головному залі buddhist знаходиться його святиня - статуя Верховного бога Вішну заввишки 5,5 м. Бог лежить на ложі з гігантського тысячеголового змія.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Цікаво, що статую видно з усіх трьох воріт. Проте одні ворота показують лише її стопи, інші - живіт, а треті – голову і руки.

До всього іншого, храм заслужив славу найбагатшого у світі. Всі його стіни зовні покриті золотом. До того ж, у його підземних сховищах виявили скарб, найбільший з усіх, коли-небудь знайдених.

Так довгий час жила легенда про те, що в підземеллях храму заховані незліченні багатства. Неймовірно, в 2011 році ця легенда набула реальних обрисів. Виявилося, що крім видимої частини величного храму, в Падманабхасвамі приховані величезні невидимі багатства.

Почалося все з того, що адвокат Сундара Раджан в 2009 році звернувся у Верховний суд Індії з петицією. У ній він вимагав розкрити підземні комори і справити належний облік скарбів, які там зберігалися. Були підозри, що і самі жерці іноді крадуть. Судді підтримали стурбованість адвоката.

Незважаючи на невдоволення місцевих жителів, які вважають, що торкатися до багатств богів неприпустимо, п'ять з шести розташованих під храмом сховищ були розкриті, те, що знайшли, виявилося небувалою сенсацією. Близько тонни золотих монет, тонна золотих злитків, скрині з діамантами, смарагдами, рубінами і це тільки початок.

Найголовніше – золота статуя бога Вішну, трон, усипаний коштовними каменями, золоте полотно вагою 36 кг, величезний ланцюг довжиною 5,5 метрів, 500-кілограмовий золотий сноп, список можна продовжувати довго.

Однак, повний облік коштовностей так і не провели, і вони як і раніше потихеньку зникають.

Зараз храм цілодобово охороняють понад 200 поліцейських, встановлені камери відеоспостереження, металошукачі, є навіть кулеметники. Але цього не достатньо.

Тай шості двері залишаються запечатаними. Вони герметично закриті, хоча незрозуміло, яким чином - на ній немає ні замків, ні засувок, ні отворів для ключа. На двері зображена величезна кобра з декількома головами. Згідно з легендою, за цими дверима зберігається недоторканний запас бога Вішну, і чіпати його заборонено.

Жерці храму категорично проти відкриття, стверджуючи, що це віщує горе і біди. Щось на зразок Пандори. Більшість прислухаються до них, особливо після таємничої смерті Сундар Раджана, який став ініціатором всього, що відбувається. Сталося це через тиждень після розтину сховищ. Офіційна версія свідчить, що він помер від лихоманки, хоча на здоров'я не скаржився і довгий час не хворів.

Спроба відкрити двері, за словами місцевих жителів, була здійснена раз, англійцями в кінці 19 століття. Але коли сміливці увійшли в підземеллі, на них накинулися полчища величезних змій, від яких їм не вдалося відбитися навіть найпотужнішою зброєю.

Нагадаємо, 9 дивовижних фактів про Ганешу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", буддистам побудували найбільший у Європі храм.

Також "Знай.uа" писав, індійська статуя-рекордсмен відправила Будду на пенсію.