Археологи вважають, що знайшли, імовірно, перстень Понтія Пілата, який був виявлений під час розкопок в Єрусалимі 50 років тому. Про це пише ізраїльська газета Haaretz.

Зазначимо, це третій артефакт з ім'ям Понтія Пілата, знайдений в Ізраїлі.

Так відомо, що перстень у 1968-1969 роках знайшла група археологів, очолювана професором Гідеоном Форстером з Єврейського університету в Єрусалимі. Після, знахідку передали іншій групі археологів, яка тільки зараз після очищення артефакту побачила на ньому напис Pilatus, що оперізує зображення чаші з вином.

Професор Денні Шварц зазначив, що ім'я Пілат не було в ходу в Юдеї в ті далекі часи, тому можна з упевненістю говорити, що перстень належав впливовому римського префекту Пілату.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Ім'я Пілат було рідкісним для того часу. Я не знаю жодного іншого Пілата з тієї епохи. А кільце вказує на те, що його володар був людиною високого становища", - заявив професор Данні Шварц.

Археологи також припускають, що прикраса використовувалося в “повсякденному“ життя, оскільки вона має просте оформлення. Проте, вчені розглядають варіант приналежності артефакту одному з підлеглих правителів Юдеї, який засвідчував його ім'ям документи.

П'ятий прокуратор Іудеї належав до вершницького стану, а персні були відмінною ознакою приналежності до вершництва. Римський історик Луцій Анней Флор, щоб описати масштаб поразки, понесений римлянами під Каннами 216 року до н. е.., відзначає, що Ганнібал послав в Карфаген два модія перснів. Модій – римська міра об'єму, яка становила трохи менше дев'яти літрів.

Однак традиційні прикраси виготовлялися з золота. Тому, вважають вчені, прокуратор використовував бронзовий перстень у повсякденній роботі – в якості печатки, а то і зовсім був у користуванні чиновника, який мав право запечатувати документи від імені прокуратора.

Нагадаємо, під час розкопок архіепіскопского замку Сьоборг на острові Элленхольм на півдні Швеції археологи знайшли венеціанський золотий дукат XIV століття. Монета була викарбувана під час правління дожа Андреа Дандоло (1343-1354), відомого тим, що він перебудував собор Святого Марка.

Як повідомляв портал "Знай.uа", місце, де Ісус Христос перетворював воду на вино, знайшли в ході розкопок в Нижній Галілеї, де в Рейні розташований кар'єр, який давно цікавило фахівців. Група експертів виявила спеціальний камінь для посудин, в які наливали воду і вино, а також кілька тисяч самих посудин.

Також "Знай.uа" писав, міжнародна група вчених зробила сенсаційне відкриття, яке може розкрити таємниці біблійної легенди. Дослідники стверджують, що в Туреччині на вершині гори Арарат збереглися уламки Ноєвого ковчега.