Історія Китаю нараховує майже 4000 років. За цей час китай зібрав у собі неймовірну кількість запаморочливих хмарочосів, які гармонійно сусідять з будиночками в традиційному стилі і стародавніми храмами. Про це пише Don’t Panic.

Ми розповімо про найбільш вражаючі місця Китаю, які варто побачити.

Село Хуньцунь

Її історія налічує більше 900 років. Заснована ще в епоху правління південної династії Сун. Інтерес представляє не тільки стародавня архітектура, але і планування.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Озеро Юэяцюань

На тлі безкрайніх пісків Юэяцюань виглядає як міраж. В самому серці пустелі Гобі знаходиться унікальний оазис, який представляє собою озеро у формі півмісяця. Поруч розташовується храм і сад.

Водоспад Хуангошу

Хуангошу вважається одним з небагатьох у світі водоспадів, який можна розглядати під шістьма різними кутами. Це найвищий водоспад в Азії. Його висота становить 78 метрів, а ширина досягає 101 метра.

Ущелині Лунтань

Обладнано пішохідними містками. Нагадує геологічний музей під відкритим небом. Для зручності відвідування простягається на 12 км.

Вежі Кайпинг

Близько 1800 цих неймовірних споруд збереглися до наших днів. На початку 20-го століття в якості тимчасового притулку і сторожових вишок в провінції Кайпинг були зведені тисячі веж.

Мілину Сьяпу

Знаходиться в провінції Фуцзянь, є популярним місцем для риболовлі, так і для фото. Буї, суду та бамбукові стовпи створюють ідеальні природні декорації для зйомки.

Юньган

Гроти містять близько 51 000 зображень Будди, деякі з яких досягають у висоту 17 метрів. Це древній комплекс, що складається з 252 рукотворних печер.

Парк Чжанцзяцзе

Висота найвищих піків досягає 3 кілометрів. На території найстарішого з національних парків Китаю мешкає більше 500 видів тварин і знаходяться неймовірні за красою скелі Улін'юань, що стали прототипом пейзажів планети Пандора з фільму "Аватар". Скелі вкриті рослинністю і деревами, чий вік нараховує кілька сотень років.

Озеро Чхонджи

Вода в озері настільки прозора і чиста, що на поверхні водойми можна розглядати відбивається навколишній ландшафт і небо. Озеро в кальдері вулканічної гори Пектусан вписано в Книгу рекордів Гіннесса як найвища озеро кратера в світі. Площа озера становить 9,82 кв.км, а висота озера над рівнем моря - 2189 метрів.

Велика Китайська стіна

не Можна не відвідати найбільший пам'ятник архітектури, тягнеться на 8851,9 км. по північному Китаю.

Нагадаємо, загадку стародавньої китайської культури Саньсиндуй.

Як повідомляв портал "Знай.uа", самураями ставали в основному чоловіки із заможних селянських сімей, а також представники середньої і нижчої аристократії.

Також "Знай.uа" писав, дізнайтеся про неймовірні дивацтва Піднебесної.