З першого погляду Оук схожий на сотні сусідніх островів, розташованих в бухті Махон, що біля узбережжя Нової Шотландії, Канада. Скелі, прекрасні дубові гаї. Однак, є на цьому острові особлива Грошова шахта, за скарбами якої полюють вже кілька століть. Вона і стала основою дивних подій і таємниць, які прославили Оук як місце, де згинуло незліченна кількість мисливців за скарбами.

Все почалося в 1795 році, коли хлопчаки Деніл Макгінесс, Ентоні Воган і Джон Сміт — грали в піратів на південному краю острова. Тут вони знайшли дуб, з якого звисав корабельний блок зі шматком каната. А під ним хлопці знайшли вхід у загадкову шахту, повністю засипану землею.

Розкопавши її виявили темний, що йде глибоко вниз шурф шахти. А на скельному підставі знайшли нехитру напис, за яким розібралися батьки хлопчиків.

"Золото опущено на відстані 160+180 футів звідси"

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Після сенсаційної знахідки, шукачі скарбів почали заглиблюватися в шахту, якось їх щуп вже натрапив на щось тверде, але шахту раптово затопилась морською водою.

Пізніше з'ясувалося, що не все так просто. Грошова шахта — лише частина величезного комплексу тунелів, пов'язаних з бухтою Контрабандиста на північній частині острова. Кілька відгалужень вдалося закупорити, після чого на поверхню підняли загадкову дубову бочку. Після чого перші шукачі скарбів ніби розчиняються.

Лише через кілька років у Лондоні з'являється новий магнат — Ентоні Воган. Він не виходить у світ і скуповує величезні маєтки в Канаді та Англії. Його син Самуель, одного разу з'являється на місцевому аукціоні, де набуває дружині коштовностей на 200 000 доларів і зникає.

Через сотню років, Джек Ліндсей і Брендон Смарт збирають цілу компанію однодумців, з якими перекопують весь острів. Два десятки років тривали розкопки.

А до 1865 році тут метушаться і заважають один одному вже три сотні людей.

На чолі Синдикату Труро стає якийсь Вільям Селлерс. Під його досить безграмотним керівництвом розпочалася кампанія з сверхглубокому буріння, в результаті люди натрапили на скрині, наповнені якимось металом і в той же день стався обвал — скрині впали у прірву.

Одного разу літньою ніччю, 1865 року, всі робочі несподівано зірвалися з місця і покинули острів. Пізніше поліція знайшла глибоко в шахті труп того самого Вільяма Селлерса.

Цікаво, до початку XX століття в групу мисливців за скарбами ("Компанія з пошуку загублених скарбів"), входив майбутній президент США, Фраклін Делано Рузвельт. Але, ці хлопці нічого не знайшли.

Наступними спробували розкрити таємницю острова група під назвою "Альянс Тритон". На чолі його танув якийсь Деніел Блекеншип, зумів пробитися до нової підводної печери. Спустивши туди камери, виявили відрубану кисть, людський череп і скрині.

Далі містика: спустившись в шурф, Деніел виявив там щось, що змусило його кулею вискочити на поверхню і першим же поромом забратися з острова. Двома роками пізніше Блекеншип загинув під час пограбування магазину.

У 2013 році пара братів, Рік і Марті Лагін, продовжили справу, розпочату ще кілька століть тому. Їх пошукам канал History присвятив цілий документальний серіал.

Він оповідає про успіхи і невдачі цих заповзятливих шукачів скарбів. Поки Лагинам вдалося виявити іспанську монету, яка вказує на те, що золото на острові є насправді.

Нагадаємо, ці прадавні ліси нашого світу можуть зникнути.

Як повідомляв портал "Знай.uа", супутники зафіксували прадавній ліс, який відгородив себе від людства.

Також "Знай.uа" писав, неподалік від узбережжя Італії знаходиться острів з дуже цікавою історією, який вважається найменшим королівством у світі.