Більшість людей вважають, що першими грізними винищувачами всього живого на нашій планеті були хижі динозаври. І страшніше істоти складно уявити. Однак це не так.

Доказом є дослідження археологів з Єльського університету і Королівського музею Онтаріо.

Так вчені виявили останки стародавнього хижака, який коли-небудь жив на Землі. Скам'янілі відбитки виду знайдені в Канаді в провінції Британська Колумбія. Пізніше дослідники відтворили зовнішність істоти. Відео, яке доводить його існування, вже з'явилося на YouTube.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як стверджують дослідники, незважаючи на свій моторошний вигляд, ця істота досить маленьких розмірів. Зовні загадкова тварина нагадує хробака з шипами - маленькими колючками, які захоплювали жертву і тримали, поки той намагався їх розкусити.

На голові тварини розташований віночок з 50 щетинок, виконували роль щелеп. З їх допомогою хижак брав і утримував здобич.

А воно жило на дні океану близько 500 мільйонів років тому. Вчені придумали хижакові хитромудре назву - Capinatator praetermissus.

C. praetermissus, судячи з усього, є предком морських черв'яків Chaetognatha, у безлічі мешкають в Світовому океані. Доісторичний представник черв'яків відрізняється від сучасних більш великим тілом і набагато більш великими і численними шипами, однак у неї відсутні характерні для нащадків зуби.

Вчені припускають, що це істота, швидше за все, полювала на планктон і личинок креветок, залякуючи їх своїм ротом.

Варто відзначити, що Capinatator praetermissus був в довжину всього 10 сантиметрів, тому для великих тварин він не представляв особливої загрози.

Нова істота, що отримала назву Capinatator praetermissus, настільки відрізняється від всіх інших, що вчені відкрито заявили: скам'янілості являють собою не просто новий вид, але і новий рід, окрему велику групу живих істот.

Нагадаємо, днями про вельми незвичайне відкриття повідомили археологи, що проводили розкопки на острові Гернсі, який відноситься до Ла-Маншу. Так дослідники натрапили на нестандартні людські кістки: в черепі древнього людини була лише одна велика очниця, практично на все обличчя.

Як повідомляв портал "Знай.uа", знімки дивного морського прибульця довели соцмережі до істерики, вчені спробували все пояснити.

Також "Знай.uа" писав, науковець з Австралії здійснив унікальне відкриття. Так дослідник Ілля Бобровський зміг ідентифікувати останки, знайдені 75 років тому серед скель Білого моря в Росії. Вони належать дикінсонії.