У сучасному світі для проведення експериментів використовують спеціально підготовлених тварин або різні технології. Правозахисники тварин протестують проти жорстоких експериментів і відстоюють права братів наших менших. Проте в минулому столітті "лабораторним пацюком" могла стати людина. Всі інноваційні підходи перевіряли за допомогою людей. Про це повідомляє Clutch.

Ми розповімо про найбільш жорстокі і дивні експерименти, які проводилися над людьми заради науки.

Робота шлунку

У 19 столітті медицина була тільки на початку свого розвитку. Про розміщення органів відомо було небагато. Дуже великий інтерес у дослідників того часу викликав шлунково-кишковий тракт, але вивчити його роботу не вдавалося, так як в якості піддослідних лікарям діставалися тільки трупи.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Однак, лікар Бомонт прославився як раз тим, що досліджував шлунок за допомогою живої людини. На тілі чоловіка він зробив відкриту рану в області шлунка. Протягом декількох місяців чоловік лежав у прямому сенсі з діркою в животі. Завдяки цьому докторові вдалося зробити ряд найважливіших відкриттів.

Хірургічна бактеріологія

Медик Генрі Коттон дотримувався теорії, яка проголошувала, що будь-який психічний розлад з'являється в наслідок якоїсь інфекції. Він почав проводити ряд експериментів в психіатричних лікарнях. Лікар видаляв людям зуби, мигдалики, а іноді і внутрішні органи. Дані, зібрані після такого "лікування", говорять про те, що 50% його пацієнтів померли.

Операції над жінками без знеболюючого

Доктор Дж. Меріоне Сімсе був відомий своїм інтересом до вивчення жіночих статевих органів. Кривавий медик мав можливість проводити незліченні досвіди, так як у нього був повний доступ до темношкірих рабинь. Лікар робив складні операції, не використовуючи анестезії. Жінки буквально вмирали від больового шоку. Кажуть, що лікар-садист в якості хірургічного інструменту використовував шило і звичайні ножі.

Дослідження холери

Річард Стронг намагався знайти ліки від холери. Всі свої нові розробки і щеплення він перевіряв на людях. Таким чином, лікар, сам того не розуміючи, вбив сотні людей. Він незаконно рубав недопрацьовані вакцини темношкірим, євреїв і людей циганської національності. Дізнавшись про це, влада засудила лікаря, але незабаром він був виправданий і повернувся до практики.

Лікування хвороб головного мозку

Лікар Робертс Бартлоу проводив жахливі експерименти. Він вважав, що хвороби головного мозку можна вилікувати за допомогою струму. Він підключав людей до апаратів, які били високовольтною напругою прямо в голову.

Лікування дітей з нервовими розладами

Творець психологічного тесту Лоретта Бендер займалася дуже дивними, а деколи й страшними дослідами. Вона практикувала шокову терапію на маленьких дітей. Близько 100 людей постраждали від її невдалих спроб вилікувати дитячу шизофренію. До речі, якщо курс "лікувального" шоку не допомагав, лікар застосовувала ЛСД і ряд інших препаратів, які вбивали і так не сформовану дитячу нервову систему.

Нагадаємо, що робили в Середньовіччі з душевнохворими.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці шалені поради зруйнували щастя не однієї майбутньої мами. 7 диких порад для вагітних, від яких кров холоне в жилах.

Також "Знай.uа" писав, стародавні греки лікували жінок.