Не так давно відомий британський професор і експерт у галузі літератури про короля Артура Пітер Філд заявив, що той самий Камелот був розташований на місці римського поселення Камулодунум в західному Йоркширі. Про це повідомляє The Independent.

За словами фахівця, місце розташування поселення давало важливе стратегічне перевагу в VI столітті для захисту країни від загарбників — замок був розташований у самому центрі острова, що дає можливість швидко направляти війська в будь-який регіон. Варто відзначити, що теорію Філда підтверджує і лінгвістична схожість назв римського поселення і замку, в якому збиралися лицарі круглого столу.

епізод з фільму

Отже, руїни середньовічного замку, який міг належати королю Артуру, знайшли в графстві Корнуолл на південно-заході Англії.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Наголошується, що гіпотеза Філда потребує додаткової перевірки. Адже незважаючи на дослідження, історики все ще сперечаються, чи існував на насправді король Артур, або він був просто літературним героєм.

графство Корнуолл на південно-заході Англії

Раніше повідомлялося, що в річці Темза британські археологи виловили скелет людини, вік якої, імовірно, склав 500 років. Пізніше з'ясувалося, що це останки чоловіка. Але унікальність його полягала в тому, що стародавній англієць був у високих ботфортах.

Нагадаємо, що в печері Тюнель Велькі на Краковсько-Ченстоховської було знайдено тіло маленької дитини, померлої пару сотень років тому. Поруч було також виявлено інші людські кістки, яким було більше 4500 років.

Як повідомляв портал Знай.uа, дослідники проводили експедицію в штаті Юкатан на південному сході Мексики виявили Церемоніальний центр давніх майя. Вік центру ймовірно, становить не менше 2,3 тисяч років.

Також портал Знай.uа писав, що ще з 1991 року Борщівський музей веде дослідження трипільської культури. Нещодавно українські вчені, під час досліджень печери Вертеба виявили незвичайні ями. Передбачається, що вони використовувалися для ритуалів.