У 1880-х роках в паризькому морзі на острові Сіте з'явилось тіло 16-річної утоплениці. Дівчину виловили з річки Сени недалеко від Лувра. Її ніхто не впізнав, але вона стала справжнім символом епохи. Як так вийшло?

МУЗА МОДЕРНІСТІВ

На її тілі не знайшли слідів насильства і передбачається, що вона покінчила з собою. Надихнувшись спокійним виразом обличчям дівчини паталогоанатом вирішив зробити посмертну маску.

Зліпок виставили на вітрині моргу, і несподівано він став дуже модним. Лик "Незнайомки з Сени" продавався скрізь і вважався еталоном краси. Паризька богема вішала його на стіни, художники малювали портрети. Альбер Камю вгледів в обличчі загадковість Джоконди, а Володимир Набоков присвятив йому вірш.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще
РОТ В РОТ, ПО-ДОРОСЛОМУ

Анна стала зразком для інших манекенів, тому виходить, що всі студенти-медики цілують ту саму потопельницю. "Незнайомка з Сени" називають найзацілованнішою дівчиною у світі.

ТАЄМНИЦЯ ЩЕ НЕ РОЗКРИТА

Посмертна слава цієї дівчини не дає спокою вченим. Деякі сходяться на тому, що посмертна маска взята у живої дівчини, адже обличчя утоплениці не може бути таким спокійним.

Одна з версій свідчить, що маска знята з обличчя натурниці французького живописця Жуля Лефевра, померлої від туберкульозу в 1875 році.

Актриса Єва Лазло

За другою версією "Незнайомка" — це молода німкеня, яка втопилася через небажану вагітність.

Деякі називають її угорською акторкою Євою Лазло, яка втекла до Парижу від шантажу.

І, нарешті, четверта версія - це англійка, яка втекла з багатим чоловіком в Париж. Нібито через багато років її на масці впізнала сестра-близнюк.

Жодна з цих версій не має переконливих доказів.

Нагадаємо, науковці знайшли легендарний Камелот і замок короля Артура.

Раніше Знай.ua повідомляв, як останні чистокровні арії оберігають традиції та культуру.

Також Знай.ua писав, найжорстокіші медичні експерименти, коли людину перетворювали в лабораторного щура.