Історія знає близько 70 політичних секс-скандалів, але найпершим з них був інцедент, що стався з Олександром Гамільтоном. Одного разу від відмовився від поїздки до батьків дружини, і це рішення коштувало першому міністру фінансів США права стати президентом.

ДРУГ СІМ'Ї

Одного разу 34-річний Гамільтон зустрів 23-річну Марію Рейнольдс. Вона поскаржилася йому на життя: після втечі чоловіка Марія залишилася у злиднях. Олександр пообіцяв принести їй грошей, а потім виявилося, що Марія теж не проти його порадувати. Їх зв'язок тривав рік.

Чоловік Марії знав про зв'язок і прекрасно розумів, яку вигоду може отримати з цього. У грудні Джеймс Рейнолдс почав шантажувати Гамільтона, і тому довелося заплатити вимагачеві 1000 доларів. Потім він отримував по кілька десятків доларів після кожної зустрічі дружини і Олександра.

ХІД КОНЕМ

Кульмінація настала у листопаді 1792 року. Джеймс Рейнолдс був заарештований за скуповування документів на отримання невиплачених пенсій і компенсацій за поранення у ветеранів Війни за незалежність. Щоб уникнути покарання, він запропонував конкурентам інформацію про Гамільтона. Докази зв'язку також надала Марія.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

ОСАД ЗАЛИШИВСЯ

Ця інформація виявилася бомбою уповільненої дії. Через 5 років Гамільтон включився в гонку за місце президента, але у Томаса Джефферсона вже був на нього компромат, який той передав журналістам. Акули пера роздули цю історію до махінацій з фінансами.

Гамільтон у відповідь написав "Памфлетом Рейнольдса", де зізнався у зраді і спростував звинувачення у фінансових махінаціях. Суспільству сподобалася його чесність, але зіпсована репутація не дозволила Гамільтону балотуватися у президенти.

Історія Гамільтона запустила ланцюжок секс-скандалів. Журналіст Келландер звинуватив президента Джефферсона в тому, що він подарував шестеро дітей чорношкірий рабині. Келландера звинуватили в тому, що він заразив дружину букетом венеричних захворювань. Підтверджень цьому немає.

У 1804 році Гамільтона смертельно поранив на дуелі Аарон Берр, колишній віце-президент при президентові Джефферсоні.

Нагадаємо, унікальні знімки перших днів Другої світової війни, що зворушують до глибини душі.

Раніше Знай.ua повідомляв, найбільш руйнівні пожежі в історії людства, що стираю на своєму шляху цілі міста.

Також Знай.ua писав, історія першої української республіки.