Серед киян не вщухають супечеки щодо новин про нібито скасування з Нового року проекту "Картка киянина" – електронний документ, яким сьогодні користуються всі пільговики столиці.

Про це пише "Сьогодні".

Виявляється, підстави для хвилювань дійсно є. 31 грудня завершується договір між містом і приватною компанією – розробником і інвестором проекту "Картка киянина", яка має всі права на програмне забезпечення. Але, як запевняють в КМДА, про ліквідацію цього багатофункціонального сервісу, про припинення його роботи або якихось окремих функцій мова не йде.

У Київраді вже зареєстрований новий проект з новою назвою: "Муніципальної картки "Картка киянина".

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Міська влада наразі не планує виділяти фіннсування на новий проект.

"Проект рішення врегулює всі питання функціонування "Картки киянина", забезпечить роботу вже виданих карт і збереження безперервності надання жителям всіх пільг, доплат, допомог, компенсацій. Ті "Картки киянина", які вже є на руках у жителів, будуть діяти до закінчення зазначеного на них терміну", - йдеться в документі КМДА.

Що дає "Картка киянина"?

Зараз з карткою можна їздити у транспорті, отримувати знижки в аптеці, платити з її допомогою без комісії за комунальні послуги, голосувати за проекти "Громадського бюджету".

Після запровадження нового проекту усі ці функції, за словами представників КМДА, і надалі будуть діяти.

Нагадаємо, у столичному метро на кількох станціях нарешті запрауювали перші банкомати та термінали.

Як повідомляв портал Знай.ua, в КМДА нагадали киянам, що Новий рік краще не починати з боргів та якомога швидше слід заплатити за воду.

Також Знай.ua писав про те, що у Києві між двірником та безхатьками сталась дика різня. Що не поділили жителі столиці?

Дивіться: Що дає людям "Картка киянина"