Відомо, що головним планом Гітлера було створення чистокровних людей. Адольф Гітлер був одержимий проблемою створення надлюдини. І, якби не поразка у війні, можливо, він досяг того, чого прагнув.

У нацистській Німеччині свято шанували расову гігієну, віруючи в те, що змішання рас дає вкрай небажані наслідки. Допускалися шлюби тільки між істинними арійцями.

Перевага арійської раси — основа нацистської ідеології, тому представники фашистської Німеччини створили програму під назвою Lebensborn, що з німецької означає "Джерело життя".

Суть проекту в тому, що для офіцерів СС вибирали блакитнооких і білявих жінок, які повинні були народити "супердітей". Учасниці проекту жили в спеціальних інститутах, де їм створили всі умови для комфортного існування.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Перша "школа наречених" відкрила свої двері в 1937 році. За кілька місяців до цього рейхсфюрер СС особисто схвалив указ, яким регулювалася програма навчання для жінок, які претендують на шлюб із "зразковими німцями".

До 1944 року в Німеччині функціонували вже 32 заклади, а з 1939-го у них стали брати також і потенційних чоловіків. Школи були підвідомчі Гертруді Шольц-Клінк, яка на той момент очолювала Націонал-соціалістичну організацію німецьких жінок. В цей же час термін навчання вирішили збільшити до двох місяців.

Особливо це торкнулося Норвегії — саме там величезна кількість блондинок.

У часи війни багато хто добровільно брали участь у такій програмі, адже це був практично єдиний спосіб зберегти собі життя. Навіть якщо дівчина підходила на 100%, у навчанні могли відмовити через те, наприклад, що мати або батько хворіли на шизофренію.

До 1938 році темпи створення понад нації вирішили прискорити. Жінці, яка тільки но народила, потрібно було віддати дитину в притулок, якщо вона підходив по зовнішності. До речі, якщо жінка віддавала дітей кілька разів, то її нагороджували Залізним хрестом.

Пізніше, коли вся Європа була захоплена німцями, дітей почали просто викрадати і перевозити в Німеччину. Їм прищеплювали "правильні" цінності спеціального навчального курсу для юних арійців.

Ні одна зі структур нацистської Німеччини не була настільки оповита завісою таємниці, як "Лебенсборн". Кількість міфів, народжених навколо неї, відсуває на задній план навіть легендарний "Аненербе".

Також дітей опромінювали ультрафіолетом, щоб їх волосся були "правильного" відтінку. Після цього курсу вихованці потрапляли в сім'ї есесівців.

Коли фашисти зрозуміли, що війна програна, вони знищили майже всю документацію щодо цього проекту, але експерти оцінюють кількість жертв в 200 тисяч.

Нагадаємо, в окопі 1941 року знайшли фотоапарат з вцілілої плівкою, вчені проявили кадр.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 1917 року Українська Центральна Рада прийняла Третій Універсал, яким проголошувалась Українська Народна Республіка (УНР).

Також "Знай.uа" писав, таємниці Другої світової, які так і не змогли розкрити.