У Єгипті археологи здійснили неймовірне відкриття - вони знайшли гробницю верховного жерця, якій уже понад 4400 років.

Цю інформацію повідомила "Російська служба BBC".

За словам генерального секретаря Верховної ради старожитностей Єгипту Мустафа Вазірі, це відкриття - "єдине у своєму роді за останні десятиліття".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Археологи знайшли гробницю у комплексі пірамід в селищі Саккара в 30 кілометрах від Каїра. Вона рясніла кольоровими ієрогліфами та статуями фараонів. На мальовничих фресках зображено ґрунтованого в гробниці верховного жреця на ім'я Ватайе з матір'ю, дружиною та іншими родичами.

Дослідники планують розпочати розкопки у неділю, 16 грудня. Вони сподіваються виявити ще багато цікавого, в тому числі і саркофаг з останками самого жерця.

Нагадаємо, що вперше останки австралопітеків були виявлені ще в 1924 році в Південній Африці. Австралійський анатоміст Раймонд Дарт (Raymond Dart) відніс їх до вигляду Australopithecus africanus. Характерною їх особливістю був біпедалізм — спосіб пересування поверхнею за допомогою двох задніх кінцівок.

Пізніше в 1936 році в печерах Стеркфонтейн були знайдені дорослі австралопітеки. Більшість скам'янілостей віднесли до того ж виду, однак деякі вчені припустили, що частина з них належала іншому виду - Australopithecus prometheus.

Вже в середині 90-х років був виявлений StW 573 — майже повний скелет австралопітека, який мав характерні особливості A. prometheus. Істота, чий вік сягає 3,67 мільйони років, була названа "Маленькою ногою" (Little Foot).

Як повідомляв портал "Знай.uа", прадавній Египет був не тільки величний, але і романтичний. Закохані єгиптяни обмінювалися зізнаннями і вдавалися до високої поезії.

Також "Знай.uа" писав, від чого вмирали фараони стародавнього Єгипту.