Завдяки технологічному прогресу в багатьох професіях відпала необхідність, адже тепер їх замінюють автоматизовані пристрої і геніальні гаджети. Однак, в минулому столітті ці професії були дуже корисні і затребувані.

Ми розповімо про найбільш дивні і цікаві.

Дагерротипіст

Попередник фотографії, але зображення виходило не на фотопапері, а на відполірованій посрібленій мідній пластинці. Так як зображення проявлялося парами ртуті, це було дуже небезпечним і дуже дорогим задоволенням.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Людина-будильник

Ці люди ходили по певному маршруту, стукаючи в вікна своїх клієнтів довгою палицею, кидаючи камінчики і кричачи, що є сили, до тих пір, доки вони не переконаються, що розбудили людей, які не хочуть проспати роботу.

Комп'ютер

Перш, ніж це стало річчю, це був чоловік, як правило молода жінка. В англійському словнику Вебстера 1828 року, визначення слова комп'ютер наводиться як: "Людина, яка веде розрахунки". Люди-комп'ютери займалися різними розрахунками і обчисленнями.

Інсталятор кеглів для боулінгу

Робота була складною, гучною і малооплачуваною. Як правило, для цієї роботи наймалися маленькі хлопчики. На щастя, бідних хлопців, встановлюють кеглі в боулінгу, замінили автомати.

Запалювач ліхтарів

До появи електричних ламп, вуличні ліхтарі запалювали вручну. Спеціальні люди ходили по вулицях і у списку їх обов'язків входило запалювання ліхтарів, гасіння та дозаправка.

Переправщик колод

Ще до автомобільних доріг і залізниць кращим способом переправлення колод була сплавка по річці. Контролем цього процесу і займалися ці люди. Вони ділилися на групи і доглядали за проблемними місцями, в яких могли застрягти колоди, утворюючи подобу греблі. Помітивши створюється затор, вони повинні були як можна швидше ліквідувати його до утворення великого затору.

Оператор комутатора

Не так давно маршрутизацією мільйонів одночасних телефонних дзвінків займалися вручну незліченними операторами комутаторів, які буквально з'єднували провід до дроту.

Викрадач трупів

В 19 столітті лікарям університетів і лікарень доводилося наймати людей для крадіжки трупів з могил для проведення досліджень і експериментів. Нерідко цим займалися і самі студенти медичних вузів, так як практичні завдання видавалися, а ось матеріал для виконання вони повинні були знаходити самостійно. Так з'явилася навіть спеціальний захист для могил під назвою "Mortsafe".

Нагадаємо, вчені назвали найдавнішу професію в історії людства, і це не те, про що ви подумали.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Америці на початку XX століття талановитий фотограф Льюїс Хейн зняв серію фотографій про непросте повсякденне життя американських дітей того часу.

Також "Знай.uа" писав, про оригінальні титули XX століття, які сучасним красуням і не снилися.