Ще якихось 50 років тому ці правила були чи не законом для багатьох вагітних жінок. Зараз такі поради можуть викликати або дикий сміх, або ступор.

Кролик здох — значить, вагітна

На заході аж до 1960-х років вагітність визначали таким чином: сечу вагітної жінки вводили всередину кролика. Якщо він помирав, це означало, що жінка вагітна. Тому фраза "кролик здох" могла означати або радість для щасливого сімейства, чи біду для самотньою і покинутою жінки.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Вагітним можна було палити

Нерідко бувало, коли на прийомі лікар пропонував вагітній пацієнтці сигаретку з кавою, обговорюючи при цьому перебіг вагітності жінки. Деякі йшли ще далі, припускаючи, що куріння сигарет робить вагітних жінок спокійніше і, таким чином, приносить дитині користь.

Таблетки від рук і ніг

Якщо у жінки з'являвся ненормально велика вага під час вагітності, то їм призначали таблетки, які називалися "чорними красунями". Тільки після них нерідко народжувалися інваліди, у яких не було ні рук, ні ніг, а іноді сама вагітність закінчувалася викиднем.

Що не можна було їсти

В "Євангелії від прях" XV століття йшлося про те, що якщо з'їсти голову кролика (знову ці кролики!), дитина може народитися із заячою губою, а вживання м'якого сиру загрожувало тим, що пеніс у хлопчика напевно буде маленьким. І ні в якому разі не додавайте у страви, прянощі, інакше плід може осліпнути.

Лежи, коли вже вагітна

Жінок в цікавому положенні вважали дуже тендітними, тому їм призначався постільний режим. Не можна було піднімати високо руки і лізти за речами на дуже високі полиці. Це нібито могло призвести до удушення плода пуповиною.

"Вагітна" — це дуже непристойно

Тоді всіляко уникали вимовляти вголос слово "вагітність", "вагітна", замість цього вживалися такі евфемізми: "вона в цікавому положенні", "в очікуванні","сім'я чекає поповнення".

Немовляти оберігали від усього

Колись вважалося, що до хрещення немовля не можна виносити за межі будинку. Та й чоловікові не дозволялося перебувати з дружиною після пологів, максимум, на що він міг розраховувати, так це побачити новонародженого з вікна пологового будинку.

Секс під час вагітності? Ні за що! Інакше дитина виросте збоченцем

На рубежі XIX-XX століть винахідник з Корнфлексу, Джон Харві Кэллогг, висловив однозначну пораду для дружин і чоловіків щодо сексу під час вагітності: Просто. Не треба.

Нагадаємо, на ці старовинні знімки майбутніх мам неможливо дивитися без ніжної посмішки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці шалені поради минулих століть зруйнували щастя не одній майбутній мамі.

Також "Знай.uа" писав, як народжували в Стародавньому Єгипті.