Буквально нещодавно таємницю зі столітньою історією було розкрито. Так, вчені визначили, кому належали загадкові витягнуті черепа, які були знайдені в Німеччині в ХХ столітті.

Як відомо, на території сучасної Баварії в ХХ столітті археологи виявили останки 14 жінок з сильно і трохи витягнутими черепами. Пізніше дослідники провели аналіз геному, який показав, що генетично вони мали мало спільного з місцевими мешканцями того часу.

Хоча ці жінки, швидше за все, прожили в Баварії тривалий час перед смертю, їх набір генів свідчив про південноєвропейське походження. Вся справа в тому, що у них вочевидь були темне волосся та очі, на відміну від світловолосих і блакитнооких німців.

Крім того, поховання вказують на високе становище цих жінок у суспільстві. На думку деяких дослідників, що баварські чоловіки брали в дружини екзотичних красунь з Болгарії та Румунії з метою зміцнення політичних зв'язків.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Варто відзначити, що часто жінкам у дитинстві особливим чином перетягували череп, і він по мірі зростання брав витягнуту форму. При цьому штучна деформація черепа була поширена ще за тисячоліття нашої ери і в деяких регіонах все ще популярна.

Є й інша версія, згідно з якою шлюб з іноземками не мав політичного значення, а жінки були вивезені в Баварію силоміць і продані місцевим жителям як рабині.

Нагадаємо, що на півдні Єгипту виявили рекордно величезне кладовище. На цьому місці поховано близько 50 сучасників Тутанхамона та інших фараонів 18 династії, на яку припадає пік могутності Єгипту і початок його занепаду.

Як повідомляв портал Знай.uа, на узбережжі Аргентини сім'я натрапила на останки гігантського лінивця, що жив на Землі 700 тисяч років тому. Вони відвезли скам'янілості в міський музей та показали на карті місце їх виявлення.

Також портал Знай.uа писав, що група археологів з Університету Фліндерса і Південно-Австралійського музею під час розкопок виявили останки невідомої стародавньої істоти. Пізніше з'ясувалося, що це скелет сумчастого лева.