Останнім часом інтерес вчених зосереджений на племені, яке живе на півночі Індії в долині річки Хунза. Головна його особливість полягає в тому, що члени племені, як правило, живуть довше ста років. На думку експертів, секрет довголіття криється у правильному харчуванні.

Так, вчені дізналися, що це плем'я практично не споживає м'ясо. Білок люди отримують з овечого сиру, а вживають в основному сирі овочі і фрукти. Спиртних напоїв і солі у племені немає взагалі.

Варто відзначити, що майже кожну весну, коли урожай в процесі дозрівання, представники індійського племені влаштовують строгий піст, під час якого дозволено тільки компот із сухофруктів. Всього піст триває близько 2-4 місяці.

Все почалося з того, що один чоловік з племені в 1980 році вирішив відвідати Великобританію. Тоді дата народження в паспорті довгожителя сильно спантеличила співробітників аеропорту. У документах фігурував 1823 рік народження. Спершу більшість подумала, що паспорт підроблений. Однак проблема швидко вирішилася, адже вік чоловіка підтвердили його товариші.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

До речі, дослідники з Ліверпульського університету провели аналіз найповнішого скелета раннього предка людини і представили переконливі докази того, що наші предки були прямоходячими коли ще були тваринами і жили на деревах.

Нагадаємо, що на півдні Єгипту виявили рекордно величезне кладовище. На цьому місці поховано близько 50 сучасників Тутанхамона та інших фараонів 18 династії, на яку припадає пік могутності Єгипту і початок його занепаду.

Як повідомляв портал Знай.uа, на узбережжі Аргентини сім'я натрапила на рештки гігантського лінивця, що жив на Землі 700 тисяч років тому. Вони відвезли скам'янілості в міський музей та показали на карті місце їх виявлення.

Також портал Знай.uа писав, що група археологів з Університету Флиндерса і Південно-Австралійського музею під час розкопок виявили рештки невідомої стародавньої істоти. Пізніше з'ясувалося, що це скелет сумчастого лева.