Сучасний артист за критику на свою адресу може хіба що відправити у чорний список, а от раніше люди були набагато винахідливішими.

ТОМАС МУР — ФРЕНСІС ДЖЕФФРІ — ЛОРД БАЙРОН

Збірка віршів Томаса Мура про подорож до Америки "Epistles, odes and other poems" обурила практично весь світ. Особливо сильно Мура зачепили нападки літературного критика Френсіса Джеффрі. Справа почала набирати обертів, і в 1806 році було призначено дуель.

Поєдинок не відбувся, тому що в найвідповідальніший момент джентельменів впіймала поліція. Тоді Мур зіткнувся з ще більш страшним тролінгом, в якому особливо відзначився лорд Байрон. Він жартував про те, що у опонентів були незаряджені пістолети.

Томас, звичайно ж, викликав його на дуель, але Байрон не прийшов, тому що був у подорожі. Через кілька років він повернувся і поети стали близькими друзями.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

ЕДУАРД МАНЕ — ЛУЇ ЕДМОН ДЮРАНТІ

18 лютого 1870 року на Вандомській площі в Парижі відкрилася виставка картин. Серед них були дві роботи Едуарда Мане, яким критик Луї Едмон Дюранті присвятив одне сухе речення.

За це Мане вліпив Дюрару ляпаса прямо в паризькому кафе. Дуель на шаблях відбулася через три дні, вранці 23 лютого супротивники навіть потупили зброю. Мане відновив честь, поранивши критику груди. Вони теж після цього подружилися.

МАРСЕЛЬ ПРУСТ — ЖАН ЛОРРЕН

У 1896 році у Пруста відбувся літературний дебют. Критик Жан Лоррен засумнівався не тільки в його таланті, але і гетеросексуальності.

Дуель відбулася 5 лютого 1897 року. Обидва, на щастя, промазали.

УВЕ БОЛЛ — 5 КІНОКРИТИКІВ

Сьогодні ніхто вже не б'ється на дуелі до смерті, тому в 2005 році режисеру Уве Боллу довелося запросити кривдників на ринг. Він відомий своїми осміяними екранізаціями відеоігор.

Болл провів п'ять раундом з п'ятьма критиками, і в кожному переміг. Три матчі завершилися технічними нокаутами, а один критик так і не зміг піднятися на рахунок "десять".

Нагадаємо, вчені назвали найдавнішу професію в історії людства.

Раніше Знай.иа повідомляв, як 16-річна Бренда Спенсер перетворилася на жорстокого вбивцю.

Також Знай.ua писав, як нацисти створювали "чистокровних" суперлюдей.