Відомо, що першу "інопланетну" програму американці почали в 1948 році, після знаменитого Розуэлльского інциденту. Особлива група проекту була сформована ще роком раніше. Про це повідомляє Don't Panic.

Цивільний пілот Кеннет Арнольд повідомив про непізнані об'єкти, які пролетіли на величезній швидкості. Військові льотчики і персонал декількох авіабаз інформацію Арнольда підтвердили - ВВС виявилися просто зобов'язані почати розслідування.

Проте, серйозно можливим інопланетним вторгненням займалися американські військові в 1952 році, які створили секретний проект Синя Книга. І поки людство губиться в здогадах, вчені, що брали участь в секретних проектах вже знають правильну відповідь.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

За даними, які були розсекречені, відомо, що військові експерти першої програми з завданням впоралися м'яко кажучи дивно. Їх перший звіт в ставку командування легко можна скоротити до одного речення: "Вчені вважають, що це дійсно могли б бути інопланетяни". У штабі покрутили пальцем біля скроні і відправили звіт на доопрацювання.

Друга версія потрапила в офіційні архіви. З документів пропали свідоцтва військових льотчиків і інші серйозні докази — без них домисли комісії виглядали як збірник фантастичних оповідань.

Ще в 1951 році курсант військової радіобази примудрився засікти надшвидкісний непізнаний літаючий об'єкт під час здачі іспиту цілому десятку офіцерів. Списувати з рахунків такі свідоцтва комісія не могла.

Пізніше пілоти навчального Lockheed T-33 зафіксували об'єкт, що пересувається зі швидкістю в 1,1 тисячі кілометрів на годину. Хоробрі аси в один голос запевняли: повз них "просвистіла" класична літаюча тарілка. Підсумок розслідування вийшов тим же: пілотам ніхто не повірив.

До розслідування події нового приставили спеціально сформований відділ.

Едвард Руппельт – начальник проекту, дав незвичну і дещо містичну назву проекту - Синя Книга. У рапорті командуванню офіцер пояснив: Синя Книга ідеально підходить для секретного центру з вивчення НЛО, оскільки Синіми Книгами "називаються тести в коледжах, а тести, і проект однаково рясніють незрозумілими і заплутаними питаннями".

Американські військові аналітики примудрилися укласти весь секретний проект в дві досить прості і логічні максими. В першу чергу, потрібно з'ясувати, чи стануть НЛО небезпечною загрозою національної безпеки. Другою метою постановили аналізувати всі повідомлення про НЛО з допомогою наукового підходу.

Проект збирав будь-які дані з будь-яких джерел. Рапорти надходили від військових диспетчерів. Пілоти з 10-річним стажем клялися, що бачили НЛО своїми очима. У 1952 році Синя Книга містила сотні непрямих свідоцтв про дії інопланетян.

Однак, 1969 року військові подумали, що витрачають гроші марно і проект закрили. У змісті Синьої Книги проставили кілька висновків. Перший: жоден зафіксованих невпізнаних літаючих об'єктів загрози національній безпеці не несе. Другий: ніяких доказів, що зафіксовані НЛО побудовані з невідомої на Землі технології. Третій: ніяких доказів, що зазначені в звітах об'єкти не опізнані.

Нагадаємо, історію системи "Safeguard", або секретний проект Америки, якому так і не судилося збутися.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Нобуо Фуджіта був унікальним льотчиком, якому вдалося долетіти до території Сполучених Штатів і скинути туди бомбу.

Також "Знай.uа" писав, про проекти Гітлера, які приховували багато років.