Археологи з Кембріджського університету натрапили на десятки збережених слідів динозаврів. Так, 85 чітких слідів були знайдені на південному сході Великобританії в графстві Суссекс вздовж узбережжя протоки Ла-Манш біля скель Гастінгса. Вони мають розміри від 2 до 60 см в діаметрі.

Приголомшлива знахідка була описана, як "найрізноманітніша і детальна колекція" скам'янілих слідів різних видів стародавніх ящерів. Про це пише британська телерадіокомпанія ВВС.

Відзначається, що відбитки лап динозаврів настільки добре збереглися, що можна легко розглянути дрібні деталі шкіри, луски і кігтів. Область, де були виявлені сліди, була, ймовірно, біля джерела води.

"Колекція таких слідів допоможе нам заповнити деякі прогалини і зробити висновки про те, як динозаври жили в одному і тому ж місці в один і той же час", – прокоментував Ентоні Шиллито, аспірант кафедри палеонтології Кембриджського університету.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

На думку вчених, відбитки належать ігуанодонам, анкилозаврам і тероподам, які існували 145 мільйонів років тому.

Ігуанодон відноситься до птицетазових динозаврів. Жив він на Землі в нижній крейдяний період.

Це 135-120 млн. років тому. Це було велика і важка тварина, яка живилася рослинною їжею.

А ось анкилозавр був справжнім танком мезозойської ери. Його тіло покривала потужна броня, а на хвості була потужна кістяна шишка. Анкилозавр був небезпечний навіть для зухвалого тиранозавра або альбертозавра. Свою назву анкилозаври отримали на честь характерного викривлення, різкою угнутості туловищних ребер назовні.

Відомо також, що всі тероподы пересувалися на двох ногах, більшість - хижаки, рідше всеїдні або рослиноїдні.

До всього іншого, було також знайдено кілька скам'янілих рослин і безхребетних.

Зазначимо, східний Суссекс вважається багатою закам'янілими рештками динозаврів, приміром, докази існування першого відомого ігуанодона було виявлено там в 1825 році.

Нагадаємо, що колись неспокійні води борознив гігантський лідсихтіс (рід вимерлих гігантських кісткових риб юрського періоду), поруч з яким навіть мегалодон здався б малюком.

Як повідомляв портал Знай.uа, у давні часи видів динозаврів було майже дві тисячі. Найменший динозавр був розміром з курку і важив 3-5 кг, а найбільший — сейсмозавр, вагою до 150 тонн і зростанням понад 30 метрів.

Також портал Знай.uа писав, що фотографії одного з найбільш неймовірних і незвичайних павуків з коли-небудь знайдених у природі з'явилися на просторах мережі. Арахнід підвиду Metagryne bicolumnata являє собою химерний гібрид павукоподібних.