Друга світова стала першою справжньою "війною машин" - було задіяно і сконструйоване рекордну кількість техніки. Конструктори, інженери і техніки всіх країн-учасниць працювали не покладаючи сил, створюючи все нові види техніки.

Деякі машини стали прототипом для створення сучасних позашляховиків. Деякі авторазработки так і не встигли потрапити в серію – тим не менш, для свого часу стали справжнім проривом.

Fiat SPA TL 37

За наказом Муссоліні в 1937 році конструктори зібрали особливий автомобіль, призначений для операцій в умовах повного бездоріжжя. Fiat отримав потужний бензиновий двигун V4, високий кліренс і окрему функцію управління задніми і передніми колесами. Бойова машина могла перевозити до 6 бійців і легку артилерійську гармату на причепі.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

kDF Typ 166

У 1942 році німецькі інженери створили перший в світі автомобіль-амфібію. Автомобіль розвивав швидкість до 80 км/год, вмів пересуватися по воді і в цілому був чудово сконструйований.

Правда, амфібії було достатньо кілька дірок нижче ватерлінії, щоб піти на дно.

Kurogane 95

Японські майстри створили цього технічного монстра ще до початку Другої світової війни. Універсальний бойовий позашляховик на цілих 4 роки обігнав знаменитий Jeep. До речі, саме Kurogane 95 став першою машиною компанії Nissan, про що, правда, японці рідко згадують.

Horch 930

Потужне авто могло розвинути неймовірні 170 км/год. Horch 930 створювався спеціально для вищих командних чинів німецької армії: замість пасажирських сидінь був встановлений комфортний диван, поруч розташовувалася персональна радіостанція і навіть умивальник з гарячою водою.

Horch 901 Type 40

Модний офіцерський автомобіль перетворювався в дуже потужний позашляховик. Військова модифікація Horch 930 відрізнялася від цивільного "побратима" не тільки більш брутальним виглядом, але і тим, що крутний момент передавався на всі 4 колеса.

Latil M7T1

Latil M7T1 створювався французькими конструкторами, як автомобіль-універсал. Машина вийшла настільки вдалою, що її використовували і супротивники: офіцери Третього рейху, що служили на території Франції, навіть шукали її спеціально.

Нагадаємо, історію української Люксторпеди, яка в 30-ті роки зробила галицькі шляхи найшвидшими у Східній Європі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Польщі вперше стали використовувати нафту для освітлення вулиць. Нафта надходила з району Карпат.

Також "Знай.uа" писав, хто і коли створив перший автомобіль.