Мало хто знає про те, що акули і крокодили залишаються такими ж, якими їх пам'ятає Юрський період. Багато стародавніх видів анітрохи не змінилися за весь час свого існування, а їх вік перевищує сотні мільйонів років. Ми розповімо про найцікавіші з них.

Мечохвіст

З'явилося на світ тоді, коли на Землі не було навіть дерев. Жива копалина ніколи не змінювалася фізично: саме такими вони і були 450 мільйонів років тому.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Гатерія

Це ендеміки Нової Зеландії, ніде більше не зустрічаються. Незвичайна рептилія, яка з'явилася на Землі приблизно 230 мільйонів років тому. Гаттерії доживають до ста років і мають третє око, розташоване на потилиці.

Медуза

Перші медузи з'явилися ще 600 мільйонів років тому. Навіть сьогодні в океані зустрічаються воістину величезні представники виду, ну а раніше медузи так і зовсім досягали 5-10 метрів в діаметрі.

Nautilus

500 мільйонів років тому голоногі молюски уперше виділилися в один вид. Наутілус — дуже незвичайний молюск. Він використовує свою раковину як своєрідний поплавок, накачуючи її газом для занурення на глибину або для спливання на поверхню.

Неопилины

Жива істота практично не змінилося за 400 мільйонів років. Зустріти незвичайного молюска можна лише на величезній глибині, і вчені тільки недавно змогли виділити його в окремий вид.

Таргани

Ці неприємні комахи з'явилися на Землі приблизно 350 мільйонів років тому. Вчені вважають, що таргани стануть єдиним живим організмом, здатним пережити навіть ядерну зиму.

Латимерія

Це жива копалина віком 400 мільйонів років потроху зникає з лиця планети. Швидше за все, вже наші діти латимерію не побачать.

Акули

Унікальні морські монстри з'явилися в океані ще 420 мільйонів років тому. Акула — ідеальна машина вбивства і нам дуже пощастило, що вони вирішили не вибиратися на сушу.

Крокодили

А ось і справжні динозаври. 250 мільйонів років тому крокодили жили на суші, але потім вирішили перебратися в воду. Деякі екземпляри доживають до двохсот років.

Черепахи

220 мільйонів років тому ці створіння могли полювати. Далекі предки черепах мали гострі зуби і були набагато більш спритні. Сьогодні ж їх далекі нащадки — цілком мирні, але все такі ж цікаві створіння.

Нагадаємо, вчені знайшли найдавнішого смертоносного ящера нашої планети.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені знайшли дивного монстра в обладунках.

Також "Знай.uа" писав, 10 древніх істот, які все ще існують.