Перу вважається найбільш таємничою країною Південної Америки, адже за кількістю археологічних і культурних пам'яток їй немає рівних на всьому континенті.

Однако, індіанські міста інків відомі не тільки своїми таємницями. Тут знаходяться одні з найбільш небезпечних стежок світу - сантиметри ширини і бездонна прірва внизу. Одна з таких стежок розташована на горі Уайна-Пікчу.

Насправді, достеменно невідомо, як називався археологічний комплекс в минулому. Назва "Мачу-Пікчу" об'єкт отримав на початку xx ст.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Високо в перуанських Андах, приблизно в 150 км. від стародавньої столиці Інків, Куско, на вузькій перемичці 2-х гірських вершин, на висоті 2500 м над р/м розкинувся феномен архітектурних досягнень стародавньої цивілізації — оповите хмарами місто.

Але потрапити сюди може лише справжній сміливець: гора дуже круто бере вгору, а ведуча до піку стежка представляє з себе лише плоскі камені, що виступають з прямовисної скелі.

Вершина гори являє собою рівну площадку, увінчану групою скель, подібно розкритого квітці лотоса. Наверх, в серцевину кам'яної квітки веде подоба дерев'яних сходів — споруда з 2-х товстих гілок з укріпленими на них поперечними перекладинами з більш тонких гілок. З вершини гори відкривається зовсім фантастичний вигляд.

Під час сезону дощів (з листопада по квітень) пройти по стежці майже неможливо. Вона стає надзвичайно слизькою. Але є сміливці, яких це не зупинило і вони зняли свій підйом на відео.

Можете уявити, який вигляд дістається в нагороду тому, хто підкорює небезпечну стежку! Правда потім залишається ще один делікатний квест – дорога вниз.

Джунглі на гірських схилах донині зберігають багато невидиммих оку терас, будови, споруди та різьблені гранітні блоки, прокладені системи водопостачання (і сьогодні цілком діючі), які, за оцінками фахівців, спочатку належали до єдиного комплексу, центром якого і був сучасний "Мачу-Пікчу".

Нагадаємо, вчені натрапили на незаймані будови таємничої цивілізації.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені відкрили величезну стародавню піраміду світу, її габарити шокують.

Також "Знай.uа" писав, дослідники Китаю повідали світу про неймовірну знахідку. За їх словами, в озері Фушиан Ху були знайдені будови далекого минулого.