Під час розкопок в Національному парку Міста Давида археологи з управління стародавностей Ізраїлю виявили жіночий перстень. За повідомленням ізраїльського видання Israel21c, йому дві тисячі років.

На думку одного з учасників експедиції археолога Арі Леві, жінка зняла дороге кільце, перш ніж поринути в ритуальну ванну на Паломницькій дорозі в Єрусалим. Очевидно, потім вона попрямувала далі, забувши або втративши його.

Сталося це близько двох тисяч років тому. Міква була виявлена біля головної дороги, що веде з басейну Щилоах (Сілоам) до Храмової гори. Саме нею єврейські паломники відправлялися в Храм.

Кільце, так само як і інші артефакти, знайдені під час розкопок, дає змогу дослідникам пов'язати історію однієї людини з побутом і звичаями інших людей, а також пролити світло на історико-культурні особливості життя суспільства часів Другого Храму (516 рік до нашої ери - 70 рік нашої ери).

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Віце-президент фонду "Місто Давида Дорон Спілман заявив виданню, що прекрасне кільце, втрачене дві тисячі років тому, стане ще одним "шматочком головоломки" древнього Єрусалима, який ще належить розгадати.

"Можливо, ця знахідка, поряд з іншими відкриттями, дозволить пролити світло на життя людей в часи Другого Храму" - повідомив Спілман.

Раніше археологи оголосили про сенсаційну знахідку. Вчені вважають, що знайшли, імовірно, перстень Понтія Пілата, який був виявлений під час розкопок в Єрусалимі 50 років тому.

Так відомо, що перстень у 1968-1969 роках знайшла група археологів, очолювана професором Гідеон Форстером з Єврейського університету в Єрусалимі. Після, знахідку передали іншій групі археологів, яка тільки зараз після очищення артефакту побачила на ньому напис Pilatus, що оперізує зображення чаші з вином.

Професор Денні Шварц зазначив, що ім'я Пілат не було популярне в Юдеї в ті далекі часи, тому можна з упевненістю говорити, що перстень належав впливовому римському префекту Пілату.

Нагадаємо, дослідникам вдалося виявити напис на стіні будинку, який допоміг назвати точну дату виверження Везувію.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на дні Чорного моря археологам вдалося знайти найдавніший непошкоджений корабель.

Також "Знай.uа" писав, археологи вважають, що знайшли імовірно перстень Понтія Пілата, який був виявлений під час розкопок в Єрусалимі 50 років тому.