На початку 20-го століття похід до кінотеатру не був благородною справою. За 5–10 центів можна було підхопити хворобу, стати жертвою домагань і навіть померти. Про це пише WAS.

ДЖЕРЕЛО ЕПІДЕМІЙ

Під час спалахів дифтерії, віспи і скарлатини закривали саме кінотеатри, при тому, що школи і церкви працювали.

Особливо постраждав цей бізнес під час епідемії "іспанки". У жовтні 1918 році працював тільки кожен десятий з кінотеатрів США. Тільки в листопаді кіно починало "отживать".

Системи вентиляции і охолодження з'явилася у кинотератрах тільки у 1920. Уявляєте, що там відбувалося до цього?

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

У ТЕМРЯВІ ТАЇТЬСЯ ГРІХ

Найбільше моралістів бентежило те, що на сеансах люди різної статі сидять у темряві. У церквах дівчат переконували, що дивитися кіно - гріх. У Нью-Йорку навіть була вимога не вимикати світло до самого кінця стрічки.

Але немає диму без вогню, адже в ложах кінотеатрів часто стояли повії. У Нью-Йорку кінця 1920-х вас могли обсужить під цікаве кіно за долар.

Моралістів також бентежили charity girls, які стояли поряд з танцювальними залами і театрами. Це були бідні дівчата, які за квиток у цікаве місце могли забезпечити компанією і, можливо, продовженням вечора.

ВБИВЧА МАГІЯ КІНО

У кінотеатрі смерть чигала на кожному кроці. Через застосування нітратної плівки, яка спалахувала від найменшого нагрівання, часто траплялися пожежі.

Також часто падали будівлі. Приміром, у березні 1918 року від сильного пориву вітру "здуло" Pastime в штаті Кентуккі. У результаті загинуло 11 людей.

Страшна трагедія сталася у Вашингтоні, коли під час сеансу в 1922 році обвалився дах. У підсумку 98 загиблих і 133 поранених.

Іноді причини смерті були більш драматичним, наприклад, в 1911 році Ізраель Четлін покінчив з собою прямо в залі. Хлопець пішов за прикладом екранного героя і вистрілив собі в голову одночасно з ним. Брат Ізраеля стверджував, що у нього не було причин для суїциду.

А в 1923 році Мері Мартін сіла поруч з жінкою, яка вголос читала интертитри. Вона не відреагувала на прохання припинити, і, як підсумок, їй перерізали горло.

Нагадаємо, як людство одомашнило дикого кабана.

Раніше Знай.ua повідомляв, незвичайні черепи розкрили вченим таємницю стародавніх нирців.

Також Знай.ua писав, у молочному бідоні знайшли секретний архів українських повстанці.